Ελλάδα

Μανώλης Δερμιτζάκης: Να ανοίξουν οι δραστηριότητες

Μανώλης Δερμιτζάκης: Να ανοίξουν οι δραστηριότητες
Μανώλης Δερμιτζάκης: Τι πρότεινε για την εστίαση και το άνοιγμα των εξωτερικών χώρων ο καθηγητής του πανεπιστημίου της Γενεύης.
Μανώλης Δερμιτζάκης: Τι πρότεινε για την εστίαση και το άνοιγμα των εξωτερικών χώρων ο καθηγητής του πανεπιστημίου της Γενεύης.

Ο Μανώλης Δερμιτζάκης, προχώρησε σε μια άκρως μη αναμενόμενη παρέμβαση,  μετά το «μαύρο» ρεκόρ νέων κρουσμάτων και διασωληνωμένων στη χώρα, από την έναρξη της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης προτείνει την μεταφορά όλων των δραστηριοτήτων σε εξωτερικούς χώρους, άνοιγμα της εστίασης -επίσης σε εξωτερικούς χώρους- καθώς και την αναστολή όλων των απαγορεύσεων μετακινήσεων. Με ανάρτησή του στο Facebook, ο καθηγητής ζητά μέτρα που θα ενθαρρύνουν τους πολίτες να μείνουν «πολλή ώρα έξω σε πάρκα».

Μανώλης Δερμιτζάκης:  Αναλυτικά όσα έγραψε:

«Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι κρίσιμη. Η μόνη λύση είναι μεταφορά όλων των πολιτών και των δραστηριοτήτων σε εξωτερικούς χώρους! Σχολεία, εργασία, κοινωνικές επαφές, λιανικό εμπόριο έξω ή σε συνεχώς αεριζόμενους χώρους με ανοιχτά παράθυρα. Ανοίξτε την εστίαση έξω. Επίσης, αναστολή όλων των απαγορεύσεων μετακινήσεων, ώστε ο κόσμος να μοιραστεί σε πάρκα για αναψυχή και άθληση. Τέλος βάλτε υποδομές σε πάρκα (μικροπωλητές με φαγητό, καφέ κ.λπ), ώστε να ενθαρρυνθεί ο κόσμος να μείνει πολλή ώρα έξω σε πάρκα». Μανώλης Δερμιτζάκης

Δείτε την ανάρτηση του κ. Δερμιτζάκη:

Σημειώνεται ότι το απόγευμα της Τετάρτης (17/03) ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, απηύθηνε νέα έκκληση στους ιδιώτες γιατρούς να συνδράμουν στην προσπάθεια του ΕΣΥ, δίνοντας διορία 48 ωρών για τουλάχιστον 200 εθελοντές. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως τόνισε, θα εισηγηθεί στον πρωθυπουργό την επίταξη υπηρεσιών για τους ιδιώτες γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του ΕΣΥ.

«Επιβεβαιώνεται, ότι βρισκόμαστε στη δυσκολότερη στιγμή από την αρχή της πανδημίας», είπε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά την έναρξη της ενημέρωσης, ανακοινώνοντας τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα, όπως προκύπτουν από τον ΕΟΔΥ. «Είμαι αισιόδοξος, ότι το τέλος της κρίσης είναι κοντά, γιατί η πορεία των εμβολιασμών είναι το κλειδί γι’αυτήν την εξέλιξη», είπε χαρακτηριστικά.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments