Τεχνολογία

Instagram κόλπα: Θα μαντεύει την ηλικία των χρηστών

Instagram κόλπα: Θα μαντεύει την ηλικία των χρηστών
Instagram κόλπα: Η πασίγνωστη εφαρμογή ετοιμάζεται να ενσωματώσει μία νέα ρύθμιση που θα μαντεύει την ηλικία των χρηστών για να αποκλείσει τους ανήλικους.
Instagram κόλπα: Η πασίγνωστη εφαρμογή ετοιμάζεται να ενσωματώσει μία νέα ρύθμιση που θα μαντεύει την ηλικία των χρηστών για να αποκλείσει τους ανήλικους.

Νέα κόλπα αναμένεται να ενσωματώσει το Instagram. Η γνωστή πλατφόρμα επιστρατεύει την τεχνητή νοημοσύνη προκειμένου πλέον να μαντεύει την ηλικία των χρηστών. Ακόμη, θα απαγορεύεται η αποστολή μηνυμάτων από ενήλικες σε ανήλικες που δεν ακολουθούν.

Στόχος των νέων αλλαγών είναι να προλάβει την εγγραφή χρηστών κάτω των 13 ετών. Θέλοντας να προστατεύσει τους ανήλικους, αλλά και να εφαρμόσει πολιτικές που θα την βοηθήσουν να αποφύγει τυχόν ατυχήματα. Έτσι λοιπόν αλλάζει τις πολιτικές απορρήτου και πρόκειται να χρησιμοποιήσει τη μηχανική μάθηση για να μαντεύει την ηλικία των χρηστών.

Instagram κόλπα

Instagram κόλπα: Το νέο εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης

Η πλατφόρμα έχει ως όριο για την εγγραφή την ηλικία των 13 ετών. Σε άρθρο της επισημαίνει ότι «αν και πολλοί άνθρωποι είναι ειλικρινείς σχετικά με την ηλικία τους, εμείς γνωρίζουμε πως οι νέοι μπορεί να πουν ψέματα στο θέμα της ημερομηνίας γέννησης τους». «Θέλουμε να κάνουμε περισσότερα για να το εμποδίσουμε αυτό», προσθέτει.

Το Instagram, που ανήκει στην «οικογένεια» εφαρμογών που κατέχει η Facebook, δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το εργαλείο που αναπτύσσει για να εντοπίζει την πραγματική ηλικία των χρηστών. Περιορίστηκε να αναφέρει ότι θα βασίζεται στην «τεχνητή νοημοσύνη και τη μηχανική μάθηση».

Instagram κόλπα: «Μπλόκο» σε ανταλλαγές μηνυμάτων

Παράλληλα, η πλατφόρμα ανακοίνωσε ότι θα απαγορεύεται σε ενήλικες να στέλνουν μηνύματα σε ανήλικες. Αυτό θα ισχύει για τους ενήλικες που δεν ακολουθούν, προκειμένου να αποφευχθούν αυτόκλητες επαφές.

Οι ανήλικοι θα λαμβάνουν ειδοποιήσεις σχετικά με ενήλικες, που επιδεικνύουν «ενδεχομένως ύποπτη συμπεριφορά», με στόχο να περιοριστούν οι επαφές.

«Για παράδειγμα, εάν ένας ενήλικας στείλει μεγάλο αριθμό αιτημάτων μηνυμάτων ή συνδέσεων σε άτομα κάτω των 18 ετών, εμείς θα χρησιμοποιούμε αυτό το εργαλείο για να προειδοποιήσουμε τους παραλήπτες και να τους δώσουμε τη δυνατότητα να τερματίζουν τη συνομιλία ή να μπλοκάρουν, να αναφέρουν ή να περιορίσουν τον ενήλικα», εξηγεί το Instagram.

Η πλατφόρμα διευκρινίζει ότι η τελευταία αυτή λειτουργία θα είναι διαθέσιμη σε «ορισμένες χώρες» από τον Μάρτιο, χωρίς να λέει σε ποιες ακριβώς, και ελπίζει να την αναπτύξει σύντομα παντού στον κόσμο. Instagram κόλπα

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments