Διεθνή

ΠΟΥ για AstraZeneca: Συνιστά τη συνέχιση των εμβολιασμών

ΠΟΥ για AstraZeneca: Συνιστά τη συνέχιση των εμβολιασμών
ΠΟΥ για AstraZeneca: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τόνισε ότι τα οφέλη του εμβολίου είναι μεγαλύτερα από τους κινδύνους που εγκυμονούν από αυτό.

Ο ΠΟΥ «μίλησε» για το εμβόλιο AstraZeneca. Σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι τα οφέλη του εμβολίου της εταιρείας υπερτερούν των κινδύνων και συνιστά τη συνέχιση των εμβολιασμών. Να θυμίσουμε ότι το ίδιο μήνυμα έχει στείλει και ο ΕΜΑ, ενώ στην Ελλάδα συνεχίζονται κανονικά οι εμβολιασμοί.

ΠΟΥ για AstraZeneca: Συνιστά τη συνέχιση των εμβολιασμών

ΠΟΥ για AstraZeneca: Συνιστά τη συνέχιση των εμβολιασμών

Να σημειώσουμε ότι τη χρήση αυτού του εμβολίου έχουν αναστείλει χώρες που ανησυχούν για πιθανές παρενέργειες, ειδικά μετά την ανακοίνωση της AstraZeneca ότι έχουν σημειωθεί 37 περιστατικά θρόμβωσης σε όλο τον κόσμο.

Συνεχώς προστίθενται νέες χώρες που αναστέλλουν μέχρι νεωτέρας τη χορήγηση του εμβολίού (συνολικά ανέρχονται σε 19). Η Σουηδία και η Λετονία είναι οι τελευταίες χώρες που διέκοψαν τον εμβολιασμό με AstraZeneca. Είχαν προηγηθεί η Γερμανία, η Ισπανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Αυστρία, η Ιρλανδία, η Ολλανδία, η Βουλγαρία, η Νορβηγία, η Κύπρος, η Δανία, το Λουξεμβούργο, η Εσθονία, η Λιθουανία, η Ισλανδία και η Σλοβενία.

Η Νορβηγία ανακοίνωσε την περασμένη Δευτέρα τον θάνατο μιας υγειονομικού ηλικίας κάτω των 50 ετών από εγκεφαλική αιμορραγία. Διακομίσθηκε σε νοσοκομείο περίπου μία εβδομάδα, αφού της χορηγήθηκε το εμβόλιο της AstraZeneca.

ΠΟΥ για AstraZeneca: Η τελική απόφαση θα ληφθεί αύριο

Παρά όλα αυτά τα περιστατικά και τις αποφάσεις των χωρών, υπό τον φόβο θρομβώσεων σε κάποιους από τους ασθενείς που έχουν εμβολιαστεί, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων επανέλαβε την βεβαιότητά του για την ασφάλεια του εμβολίου. Τα οφέλη του εμβολίου της AstraZeneca υπερισχύουν των κινδύνων, ανέφερε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, παραπέμποντας ωστόσο για τις οριστικές του αποφάσεις στη συνεδρίαση των ειδικών επιστημόνων αύριο Πέμπτη.

«Εχουμε ζητήσει από τους ειδικούς να ερευνήσουν αν υπάρχει σύνδεση μεταξύ των εμβολίων και των περιστατικών θρομβώσεων. Σε αυτό το πλίσιο αξιολογούνται όλα τα περιστατικά ένα προς ένα. Οι ειδικοί θα καταλήξουν σε συμπέρασμα την Πέμπτη και θα προβούν σε δημόσια ενημέρωση αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης», ανέφερε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Αυτό σημαίνει ότι αύριο θα είναι μια κομβική μέρα αφού τόσο ο ΠΟΥ, όσο και ο ΕΜΑ θα κάνουν τις τελικές τους ανακοινώσεις για το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments