Διεθνή

Πούτιν: Τι απάντησε στον Μπάιντεν

Πούτιν: Τι απάντησε στον Μπάιντεν
Πούτιν: Ο Ρώσος πρόεδρος απάντησε στις δηλώσεις του ομολόγου του, αλλά δεν θέλησε να ανεβάσει την ένταση. Τόνισε ότι η απάντησή του δεν ήταν ειρωνική.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν απάντησε στις δηλώσεις του Τζο Μπάιντεν με μια απάντηση που ακούστηκε ειρωνική, αλλά ο ίδιος τόνισε ότι δεν είναι. Θυμίζουμε ότι χθες ο Αμερικανός πρόεδρος σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC τον χαρακτήρισε «φονιά». Επίσης, χθες υπήρξε ένταση ανάμεσα σε Ρωσία και Μεγάλη Βρετανία αναφορικά με τους πυρηνικούς εξοπλισμούς.

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι: «Σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις του Αμερικανού συναδέλφου μου. Τι θα του απαντούσα; Θα του έλεγα: Να είστε υγιής!» «Του εύχομαι υγεία», Μάλιστα, τόνισε ότι το λέει αυτό «χωρίς ειρωνεία, χωρίς αστεϊσμούς». Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι στο κατεστημένο των ΗΠΑ υπάρχουν πολλοί έντιμοι και σωστοί άνθρωποι και η Ρωσία θα βασιστεί σ’ αυτούς.

Πούτιν: Απάντησε στον Αμερικανό πρόεδρο

Πούτιν: Απάντησε στον Αμερικανό πρόεδρο

Ο Πούτιν πρόσθεσε ακόμα ότι η ηγεσία των ΗΠΑ επιθυμούν να έχουν σχέσεις με τη Ρωσία μόνο με τους όρους της Ουάσινγκτον και η Ρωσία θα συνεργασθεί μόνο με όρους που είναι επωφελείς για την ίδια.

Νωρίτερα, πάντως, το Κρεμλίνο σχολιάζοντας την κατάσταση ανέφερε ότι ο Μπάιντεν «έδειξε με σαφήνεια πως δεν έχει κανένα ενδιαφέρον να επιδιορθώσει τους δεσμούς με τη Μόσχα». Συνεχίζοντας, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ χαρακτήρισε τα σχόλια ως «πολύ άσχημα». Ακόμη, είπε σε δημοσιογράφους ότι η Ρωσία θα αναλύσει την προσέγγιση της στις σχέσεις με την Ουάσινγκτον. Κατέληξε, δε, λέγοντας ότι η Ρωσία επιθυμεί μια συγγνώμη από τις ΗΠΑ. Προειδοποίησε ότι σε διαφορετική περίπτωση ενδέχεται να προβεί σε αντίποινα εναντίον της Ουάσινγκτον.

Πούτιν: Για τις δηλώσεις Μπάιντεν για τον Ρώσο πρόεδρο τοποθετήκε και ο Ντμίτρι Πέσκοφ

Πούτιν: Για τις δηλώσεις Μπάιντεν για τον Ρώσο πρόεδρο τοποθετήκε και ο Ντμίτρι Πέσκοφ

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι φρόντισε να κάνει κατανοητό πως θα υπάρξει συνέχεια στο ζήτημα από την πλευρά των ΗΠΑ. «Σίγουρα οι Ρώσοι θα λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους. Θα πούμε περισσότερα για αυτό σύντομα», ήταν τα λόγια της.

«Οι δηλώσεις Μπάιντεν είναι ο θρίαμβος του πολιτικού μαρασμού των ΗΠΑ και της ηλικιακής άνοιας του ηγέτη τους. Είναι ύψιστη επιθετικότητα, αποτέλεσμα της αδυναμίας τους», απάντησε ο Αντρέι Τούρτσακ, γραμματέας του κυβερνώντος κόμματος «Ενιαία Ρωσία».

Να σημειώσουμε ότι όλα ξεκίνησαν μετά τη δημοσιοποίηση μιας έκθεσης των αμερικάνικων μυστικών υπηρεσιών, σύμφωνα με την οποία ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν οργάνωσε επιχειρήσεις επηρεασμού υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ και κατά του Τζο Μπάιντεν κατά την πρόσφατη προεκλογική περίοδο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments