Γεωπολιτική Ενέργεια

Πούτιν: Ανοιχτό το ενδεχόμενο αμερικανορωσικών ενεργειακών projects στην Αρκτική

Πούτιν: Ανοιχτό το ενδεχόμενο αμερικανορωσικών ενεργειακών projects στην Αρκτική

Πηγή Φωτογραφίας: CNN News

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι η Μόσχα εξετάζει το ενδεχόμενο συνεργασίας με τις ΗΠΑ, χωρίς να αποκαλύψει λεπτομέρειες για τις πιθανές συμφωνίες.

Τη δυνατότητα ανάπτυξης κοινών έργων με αμερικανικούς εταίρους στην πλούσια σε φυσικούς πόρους Αρκτική εξετάζει η Ρωσία, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν από τη Μόσχα, όπου πραγματοποιείται συνέδριο χωρών εξαγωγέων φυσικού αερίου.

Ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε ότι η Μόσχα διερευνά προοπτικές συνεργασίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το αντικείμενο των πιθανών συμφωνιών. Δεν διευκρίνισε εάν τα υπό εξέταση έργα θα αφορούν την εξόρυξη φυσικού αερίου ή την αξιοποίηση άλλων φυσικών πόρων της αρκτικής περιοχής.

Παράλληλα, ο Πούτιν αναφέρθηκε στην ενεργειακή μετάβαση, υποστηρίζοντας ότι η προώθηση της πράσινης ατζέντας δεν θα πρέπει να γίνεται με υπερβολικά επιθετικό τρόπο.

Όπως σημείωσε, το φυσικό αέριο έχει ρόλο να διαδραματίσει ως καύσιμο-γέφυρα κατά τη μεταβατική περίοδο προς ένα διαφορετικό ενεργειακό μοντέλο.

Πηγή: Pagenews.gr

Βασίλης Διαμαντάκος
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Βασίλης Διαμαντάκος Δημοσιογράφος Διεθνούς Πολιτικής & Γεωπολιτικής Ανάλυσης
Καλύπτει διεθνείς πολιτικές εξελίξεις, γεωπολιτικές ανακατατάξεις, διπλωματικές σχέσεις και ζητήματα διεθνούς ασφάλειας. Διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στο διεθνές πολιτικό και γεωπολιτικό ρεπορτάζ, έχοντας παρακολουθήσει σημαντικά γεγονότα που διαμόρφωσαν το παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό. Απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και τη Γεωπολιτική.