Πολιτική

Αδερφός Τσίπρα σε Γεωργιάδη: Δεν καταδικάστηκα για πλαστογραφία

Αδερφός Τσίπρα σε Γεωργιάδη: Δεν καταδικάστηκα για πλαστογραφία
Αδερφός Τσίπρα σε Γεωργιάδη: Ο Δημήτρης Τσίπρας απάντησε στη δήλωση Γεωργιάδη στη Βουλή, ο οποίος ανέφερε ότι είχε καταδικαστεί για πλαστογραφία.

Ο αδερφός του Αλέξη Τσίπρα, Δημήτρης απάντησε στη δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη στη Βουλή, κατά την αντιπαράθεση για την βάπτιση που έκανε ο υπουργός Ανάπτυξης. Ο ίδιος τις προηγούμενες μέρες ανέφερε ότι είχε πάρει ειδική άδεια.

«Με έκπληξη άκουσα στη Βουλή τον κ. Γεωργιάδη να αναφέρει ότι δήθεν καταδικάστηκα για πλαστογραφία και ότι δήθεν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε με νόμο να με απαλλάξει. Με το πολιτικό σκέλος της αντιπαράθεσης δεν θα ασχοληθώ. Δεν είναι δουλειά μου. Αλλά όταν η αντιπαράθεση ξεπερνά τα πολιτικά όρια και αγγίζει τα όρια της προσωπικής στοχοποίησης, όχι ως αδελφός του πρώην πρωθυπουργού αλλά ως απλός πολίτης, οφείλω να υπερασπιστώ τον εαυτό μου και την αλήθεια. Για την αποκατάσταση της αλήθειας, λοιπόν, ξεκαθαρίζω ότι ουδέποτε καταδικάστηκα αλλά απαλλάχθηκα από το δικαστήριο», αναφέρει σε ανάρτησή του ο αδερφός του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Αδερφός Τσίπρα σε Γεωργιάδη: Δεν καταδικάστηκα για πλαστογραφία

Αδερφός Τσίπρα σε Γεωργιάδη: Δεν καταδικάστηκα για πλαστογραφία

Αδερφός Τσίπρα σε Γεωργιάδη: Του ζητά να διορθώσει τη δήλωσή του

Ο Δημήτρης Τσίπρας ανέφερε ακόμα τα παρακάτω: «Ο νόμος δε που προέβλεπε την παραγραφή του συγκεκριμένου πλημμελήματος δεν ψηφίστηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από την κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, και δημοσιεύθηκε την 11-10-2013 με υπουργό Δικαιοσύνης τον Χαράλαμπο Αθανασίου, Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης τον Κυριάκο Μητσοτάκη και υπουργό Υγείας τον Σπυρίδωνα – Άδωνι Γεωργιάδη, οι οποίοι και τον συνυπογράφουν.

Επειδή λοιπόν ουδέποτε καταδικάστηκα για πλαστογραφία, όπως ψευδώς ανέφερε στη Βουλή ο κος Γεωργιάδης και επειδή ουδέποτε υπήρξε νόμος του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο να ευνοήσει προσωπική μου υπόθεση, καλώ τον κ. Γεωργιάδη να διορθώσει τα όσα συκοφαντικά για το πρόσωπό μου, θέλω να πιστεύω από άγνοια, ανέφερε σήμερα από το βήμα της Βουλής».

Να σημειώσουμε ότι νωρίτερα στη Βουλή κατά την σφοδρή αντιπαράθεσή του με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Ανάπτυξης είχε δηλώσει: «Ερχεται ο κ. Τσίπρας και κατηγορεί εμένα και τον κ. Κατοπόδη για πλαστογραφία. Όμως το 2016 ο δικός του υπουργός Δικαιοσύνης, Ν. Παρασκευόπουλος, έφερε νόμο για την παραγραφή αδικημάτων με πλαίσιο ποινής 2 έτη, μεταξύ των οποίων και αυτό της πλαστογραφίας. Εκείνη την περίοδο καταδικάστηκε για πλαστογραφία ο αδελφός του, ο οποίος όμως γλίτωσε την ποινή λόγω του νόμου που ψήφισε ο κ. Τσίπρας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments