Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι διεθνείς επενδυτές πιστεύουν στην μακροπρόθεσμη προοπτική της χώρας

Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι διεθνείς επενδυτές πιστεύουν στην μακροπρόθεσμη προοπτική της χώρας
Κυριάκος Μητσοτάκης: Στην υπογραφή δύο συμβάσεων, προχώρησαν σήμερα ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της ΕΤΕπ, Werner Hoyer.

Στην υπογραφή δύο συμβάσεων, προχώρησαν σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος της ΕΤΕπ, Werner Hoyer. Οι νέες συμβάσεις θα χρηματοδοτήσουν «πράσινες» πρωτοβουλίες της κυβέρνησης με κεφάλαια ύψους 875 εκατομμυρίων ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Οι δύο συμβάσεις υπογράφηκαν, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης, από τον Αντιπρόεδρο της ΕΤΕπ αρμόδιο για την Ελλάδα Christian Kettel Thomsen και τον Πρόεδρο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, Δημήτρη Σταμάτη.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τι δήλωσε ο Πρωθυπουργός

«Η σημερινή είναι μια πολύ σημαντική μέρα για την Ελλάδα αλλά είναι και μια πολύ σημαντική μέρα για την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Το 2020 ήταν μια εξαιρετικά καλή χρονιά όσον αφορά τη σχέση μας. Πιστεύω θέτουμε τις βάσεις ώστε το 2021 να είναι μια ακόμα καλύτερη χρονιά με την υπογραφή δύο πολύ σημαντικών συμφωνιών που ουσιαστικά αποτυπώνουν τη σύμπλευση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων με τις κεντρικές προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς αρχίζουμε να εστιάζουμε στην εποχή μετά την πανδημία», δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

«Καθώς βλέπουμε το τέλος της πανδημίας με την αύξηση των εμβολιασμών, είναι σημαντικό να σχεδιάσουμε το μέλλον», τόνισε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι οι δύο τομείς στους οποίους θα κατευθυνθούν οι χρηματοδοτήσεις της ΕΤΕπ, δηλαδή η ενεργειακή απόδοση και η υποστήριξη βιώσιμων επενδύσεων στους Δήμους, εντάσσονται στο μακροπρόθεσμο αναπτυξιακό πλάνο της κυβέρνησης.

Ο κ.Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης στο σχέδιο για τις χρηματοδοτήσεις του Ταμείου Ανάκαμψης που υπέβαλε η Ελλάδα με πολύ θετική ανταπόκριση από την ΕΕ ενώ υπογράμμισε πως θα υπάρξουν ευκαιρίες και περαιτέρω συνεργασία με την ΕΤΕπ.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τι δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΤΕπ Βέρνερ Χόγιερ

Ο πρόεδρος της ΕΤΕπ, Βέρνερ Χόγιερ, συνεχάρη την κυβέρνηση για τα επιτεύγματα που υπογραμμίζονται, όπως είπε, από την επιτυχή έκδοση του ομολόγου. Σημείωσε πως το 2020 η ΕΤΕπ κατέγραψε ρεκόρ χρηματοδοτήσεων προς τη χώρα μας (άνω των 2,8 δισ. ευρώ) το 44% των οποίων κατευθύνονται σε δράσεις που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή. Αναφερόμενος στις συμβάσεις που υπεγράφησαν σήμερα με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων επισήμανε πως το ύψος της χρηματοδότησης αντανακλά το μέγεθος της πρόκλησης αλλά και το όραμα της κυβέρνησης.

Το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” θα υποστηρίξει επενδύσεις στη διαχείριση αποβλήτων, αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, οδική ασφάλεια, διαχείριση νερού κ.ά. ενώ το Ηλέκτρα θα μειώσει την ενεργειακή δαπάνη και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα με ενεργειακές επενδύσεις σε σχολεία, νοσοκομεία και αθλητικά κέντρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments