Διεθνή

Εμβολιασμοί στην Ευρώπη: Απαιτείται ειλικρίνεια

Εμβολιασμοί στην Ευρώπη: Απαιτείται ειλικρίνεια
Εμβολιασμοί στην Ευρώπη: Εφικτός φαίνεται ο στόχος στην Ευρώπη να γίνουν οι εμβολιασμοί στο 70% του ενήλικου πληθυσμού της ως το τέλος του καλοκαιριού.

Οι εμβολιασμοί στην Ευρώπη πέρασαν μια μικρή κρίση καθώς υπήρξε αναστάτωση με το εμβόλιο της AstraZeneca αν και η διαδικασία φαίνεται πως αρχίζει ξανά με το τοπίο να έχει καθαρίσει, ενώ είναι ξεκάθαρο πως μόνο η «Ενωμένη Ευρώπη μπορεί να κάνει άλμα προς τα εμπρός».

Από τη μεριά της, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ζήτησε μεγαλύτερη ειλικρίνεια και αμοιβαιότητα στις εξαγωγές εμβολίων κατά του κορωνοϊού, μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα «La Repubblica» για τη συνεχιζόμενη διαμάχη με τη Βρετανία και τις ΗΠΑ σχετικά με τις παραδόσεις εμβολίων. εμβόλιο εμβολιασμοί στην Ευρώπη

«Ζητώ μεγαλύτερη ειλικρίνεια καθώς η Ευρώπη είναι μεταξύ των περιοχών που εξάγουν τα περισσότερα εμβόλια κατά του κορωνοϊού παγκοσμίως μα χρειάζεται και αμοιβαιότητα», τόνισε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Η ίδια προσέθεσε ότι η ΕΕ είναι σε επαφή με τη Βρετανία σχετικά με τις εξαγωγές εμβολίων, αν και αρνήθηκε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για τις συζητήσεις της με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον.

Εξάλλου, η ίδια δηλώνει «εξαιρετικά αισιόδοξη» ότι ο στόχος της Ευρώπης να εμβολιάσει το 70% του ενήλικου πληθυσμού της κατά του κορωνοϊού ως το τέλος του καλοκαιριού θα επιτευχθεί, παρά το γεγονός ότι κάποιες χώρες ανέστειλαν προσωρινά τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca και παρά τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις.

Επιπλέον, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επεσήμανε ότι το θέμα της αμοιβαιότητας και του μηχανισμού που χρειάζεται θα συζητηθεί με τις χώρες της ΕΕ. Τέλος, προσέθεσε ότι το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V εξακολουθεί να βρίσκεται υπό εξέταση και προς το παρόν δεν υπάρχουν στοιχεία για την ικανότητα παραγωγής του, ένα στοιχείο που απαιτείται προκειμένου να λάβει έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Σημειώνεται παράλληλα, πως η ομοσπονδία των ταξιδιωτικών πρακτόρων της Ελλάδας, FedHATTA, χαιρετίζει με αισιοδοξία τα νέα μέτρα που καθόρισε σε νέα της ανακοίνωση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με σκοπό να επιταχύνει τον ρυθμό με τον οποίο θα ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος στον τουρισμό, όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της.

Εστιάζοντας στο ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό, το οποίο θα αποδεικνύει ότι ένας ταξιδιώτης έχει εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού, είτε έχει λάβει αρνητικό αποτέλεσμα στο τεστ ελέγχου, είτε έχει αναρρώσει από τον ιό, οι ταξιδιωτικοί πράκτορες σημειώνουν ότι με αυτό τον τρόπο διευκολύνεται η ελεύθερη κυκλοφορία εντός της ΕΕ.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λύσανδρος Τσιλίδης δήλωσε ότι το αποτέλεσμα αυτών των μέτρων είναι να δημιουργηθεί κλίμα ασφάλειας σε όλη την Ευρώπη, ως μια Ενιαία Τουριστική Αγορά. «Είμαστε αισιόδοξοι, γιατί συστηματοποιείται μια τακτική που επιτρέπει τη σαφήνεια  σχετικά με την ανάκαμψη του τουρισμού».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments