Πολιτική

Χάρης Θεοχάρης: Η Ενωμένη Ευρώπη κάνει άλμα προς τα εμπρός

Χάρης Θεοχάρης: Η Ενωμένη Ευρώπη κάνει άλμα προς τα εμπρός
Χάρης Θεοχάρης: Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης επεσήμανε την πλήρη προετοιμασία της Ελλάδας για ποιοτικές και ασφαλείς υπηρεσίες φιλοξενίας.

Ο Χάρης Θεοχάρης ο οποίος είχε παραχωρήσει συνέντευξη εδώ στο pagenews πριν από λίγες εβδομάδες, δηλώνει αισιόδοξος για τον τουρισμό και εκφράζει την ικανοποίησή του για την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με το Ψηφιακό Πράσινο Πιστοποιητικό.

Χάρης Θεοχάρης: «Το πιστοποιητικό είναι μια αναγκαία και ορθολογική λύση»

Πιο συγκεκριμένα, σε δήλωσή του ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης σημειώνει το εξής: «Με μεγάλη ικανοποίηση για τη δικαίωση των επίμονων προσπαθειών μας, χαιρετίζω την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να προχωρήσει στην καθιέρωση του Πράσινου Ψηφιακού Πιστοποιητικού Εμβολιασμού. Υιοθετώντας την πρόταση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, η Ενωμένη Ευρώπη κάνει άλμα προς τα εμπρός».

«Το Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό Εμβολιασμού αποτελεί μια αναγκαία και ορθολογική λύση. Με σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα, αλλά και στο θεμελιώδες δικαίωμα των Ευρωπαίων πολιτών στην ελεύθερη μετακίνηση, το Πιστοποιητικό Εμβολιασμού θα συμβάλει καθοριστικά στην επανεκκίνηση του τουρισμού. Και θα επιταχύνει τη διαδικασία επανόδου της ζωής όλων μας στην κανονικότητα», καταλήγει.

Χάρης Θεοχάρης

Σημειώνεται πως η Ελλάδα συμμετέχει φέτος ως partner country με περίπτερο 153 τετραγωνικών μέτρων, όπου κυριαρχεί το σύνθημα της νέας διαφημιστικής εκστρατείας για τον ελληνικό τουρισμό «All you want is Greece», καθώς και πέντε συνεκθέτες, μεταξύ των οποίων τους μεγαλύτερους tour operators της Ρωσίας για ελληνικούς προορισμούς, Mouzenidis Travel και ΤΕΖ Τοur.

Χάρης Θεοχάρης: Το μήνυμα – κάλεσμα του υπουργού Τουρισμού

Την πρώτη μέρα της έκθεσης στο ελληνικό περίπτερο προβλήθηκε μήνυμα – κάλεσμα του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, προς τους τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους. Ο υπουργός Τουρισμού, αφού επεσήμανε την πλήρη προετοιμασία της Ελλάδας ώστε να προσφέρει ποιοτικές και ταυτόχρονα ασφαλείς υπηρεσίες φιλοξενίας στους επισκέπτες της, με τον σχεδιασμό ενός λεπτομερούς επιχειρησιακού πλάνου ανοίγματος του τουρισμού, υπογράμμισε το εξής:

«Παραδοσιακά, τόσο ο luxury τουρισμός και o τουρισμός ευεξίας, o προσκυνηματικός τουρισμός, όσο και το δίπτυχο ήλιος και θάλασσα, κερδίζουν τις καρδιές των φίλων επισκεπτών από τη Ρωσία. Αυτό πιστεύουμε ότι ειδικά φέτος μπορεί να ενδυναμωθεί ακόμη περισσότερο και να πετύχουμε ακόμη πιο πολλούς ευχαριστημένους τουρίστες. Το έχουμε όλοι ανάγκη! Και για αυτό δουλέψαμε σκληρά και δημιουργήσαμε τις συνθήκες ώστε και αυτό το καλοκαίρι, η Ελλάδα να αποδειχθεί ιδανική επιλογή διακοπών. Σας περιμένουμε!». Χάρης Θεοχάρης

Στα εγκαίνια του ελληνικού περιπτέρου έδωσαν το παρών η Πρέσβης της Ελλάδας στην Μόσχα, Αικατερίνη Νασίκα, και ο Γενικός Πρόξενος, Νικόλαος Κρίκος, ενώ σήμερα ο ΕΟΤ θα συμμετάσχει ως partner σε μεγάλη εκδήλωση του ΤΕΖ Tour για στελέχη τουριστικών γραφείων, δημοσιογράφους και άλλους παράγοντες του τουριστικού κλάδου, στην οποία θα απευθύνει νέο μήνυμα ο κ. Θεοχάρης. Συνολικά στην Έκθεση λαμβάνουν μέρος 50 περιφέρειες της Ρωσικής Ομοσπονδίας και 15 εθνικές αποστολές, ενώ έως τώρα την έχουν επισκεφθεί περισσότεροι από 18.000 εκπρόσωποι της ρωσικής και διεθνούς τουριστικής βιομηχανίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments