Κόσμος

Άνγκελα Μέρκελ: Θα έκανα το εμβόλιο AstraZeneca

Άνγκελα Μέρκελ: Θα έκανα το εμβόλιο AstraZeneca
Άνγκελα Μέρκελ: «Η κατάσταση εξελίσσεται πολύ δύσκολα», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος αναφερόμενη στην αύξηση των κρουσμάτων.
Άνγκελα Μέρκελ: «Η κατάσταση εξελίσσεται πολύ δύσκολα», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος αναφερόμενη στην αύξηση των κρουσμάτων.

Η Άνγκελα Μέρκελ είναι θετική στον εμβολιασμό της με το σκεύασμα της AstraZeneca και διευκρίνισε ότι ευχαρίστως θα λάμβανε το συγκεκριμένο εμβόλιο, ωστόσο θέλει να περιμένει τη σειρά της, αφού είναι 66 ετών. Ωστόσο σήμερα ο Μπόρις Τζόνσον έκανε την πρώτη δόση.

«Η κατάσταση εξελίσσεται πολύ δύσκολα», δήλωσε η Μέρκελ, αναφερόμενη στην αύξηση των κρουσμάτων, ενώ πρόσθεσε ότι η εισαγωγή του «φρένου έκτακτης ανάγκης» είναι ορθή και, δυστυχώς, αναπόφευκτη. Μετά το Πάσχα, στις 4 Απριλίου, θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός του πληθυσμού και στα ιατρεία των οικογενειακών ιατρών. Η απόφαση ελήφθη στην τηλεδιάσκεψη με τους Πρωθυπουργούς των κρατιδίων με θέμα την εμβολιαστική στρατηγική ενόψει της αύξησης των παραδόσεων από τις εταιρίες. Αρχικά, οι γιατροί θα εμβολιάζουν άτομα με κινητικά προβλήματα και υποκείμενες νόσους, εξήγησε η κυρία Μέρκελ και ανέφερε ότι το πρώτο διάστημα οι παραδόσεις δεν θα ξεπεράσουν το ένα εκατομμύριο δόσεις την εβδομάδα.

Άνγκελα Μέρκελ

Εμβόλιο AstraZeneca

Άνγκελα Μέρκελ: Οι παραδόσεις θα αυξηθούν σημαντικά το δεύτερο τρίμηνο

Οι παραδόσεις θα αυξηθούν σημαντικά το δεύτερο τρίμηνο, οπότε και το σύνθημα πρέπει να είναι «εμβολιασμός, εμβολιασμός, εμβολιασμός». Από τις ήδη υπάρχουσες δομές εμβολιασμού θα συνεχίσουν να παρέχονται τουλάχιστον 2,25 εκατομμύρια δόσεις την εβδομάδα, ενώ οι επιπλέον δόσεις θα διοχετεύονται στα ιατρεία. «Πρέπει να συνδυάσουμε την γερμανική αποτελεσματικότητα με ακόμη περισσότερη γερμανική ευελιξία», υπογράμμισε και ανέφερε ότι στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής, πέντε κρατίδια με εξωτερικά σύνορα (Βαυαρία, Σαξονία, Ζάαρλαντ, Ρηνανία – Παλατινάτο και Θουριγγία) θα λάβουν επιπλέον ποσότητες εμβολίων, καθώς επιβαρύνονται περισσότερο, κυρίως από τις παραλλαγές του βασικού στελέχους του ιού.

Ενόψει της νέας τηλεδιάσκεψης που θα έχει την Δευτέρα με τους Πρωθυπουργούς των κρατιδίων για τα μέτρα προστασίας που θα εφαρμοστούν το προσεχές διάστημα, η κυρία Μέρκελ παραδέχθηκε ότι «η κατάσταση εξελίσσεται πολύ δύσκολα» και, προέβλεψε ότι «δυστυχώς θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε το φρένο έκτακτης ανάγκης», δηλαδή την αυτόματη επιβολή μέτρων, όταν σε μια περιοχή ο αριθμός νέων κρουσμάτων υπερβαίνει το 100 ανά 100.000 κατοίκους και εντός επτά ημερών. «Θα ήθελα να μπορούσαμε χωρίς αυτό το φρένο, αλλά αυτό δεν θα είναι εφικτό», παραδέχθηκε η Καγκελάριος. Ήδη τα κρατίδια, το ένα μετά το άλλο, ανακοινώνουν ότι δεν πρόκειται να υλοποιήσουν ακόμη τις αποφάσεις περί άρσης κάποιων περιορισμών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments