Πολιτική

Βλάσης: Στην Κωνσταντινούπολη ο υφυπουργός Εξωτερικών

Βλάσης: Στην Κωνσταντινούπολη ο υφυπουργός Εξωτερικών
Βλάσης: Ο υφυπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Βλάσης πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του.

Ο Κωνσταντίνος Βλάσης, ο οποίος ανέλαβε τη θέση του Αντώνη Διαματάρη στο υπουργείο Εξωτερικών ως υφυπουργός πριν από δύο χρόνια περίπου, πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του για τις θρησκευτικές και εκκλησιαστικές υποθέσεις.

Πιο συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Βλάσης σήμερα Σάββατο 20 Μαρτίου 2021, δίνει το παρών στην τελετή ενθρόνισης του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Γέροντα Χαλκηδόνας Εμμανουήλ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Κωνσταντίνος Βλάσης

Κωνσταντίνος Βλάσης

Επίσης, την Κυριακή 21 Μαρτίου, την Κυριακή της Ορθοδοξίας, ο υφυπουργός θα παρακολουθήσει την Πατριαρχική και Συνοδική Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, την οποία θα τελέσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Επιπλέον, ο κ. Βλάσης θα επισκεφθεί την Θεολογική Σχολή της Χάλκης και το Ορφανοτροφείο Πριγκήπου, ενώ το πρόγραμμά του περιλαμβάνει συναντήσεις με ομογενειακούς και εκπαιδευτικούς φορείς της Ελληνικής Μειονότητας στην Κωνσταντινούπολη.

Κωνσταντίνος Βλάσης

Παράλληλα, θυμίζουμε πως και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είχε έντονο πρόγραμμα χθες Παρασκευή 19 Μαρτίου καθώς το μεσημέρι ολοκληρώθηκε το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ), υπό την προεδρία του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, με αντικείμενο τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό. Στην εν λόγω συνεδρίαση του ΕΣΕΠ συμμετείχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Στο ΕΣΕΠ συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης, καθώς και ο Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, πρόεδρος της επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής:

  • Από τη Νέα Δημοκρατία συμμετείχαν οι Ντόρα Μπακογιάννη και Μακάριος Λαζαρίδης.
  • Από τον ΣΥΡΙΖΑ οι Γιώργος Κατρούγκαλος και Ευάγγελος Καλπαδάκης.
  • Από το Κίνημα Αλλαγής οι Ανδρέας Λοβέρδος και Πέτρος Ευθυμίου.
  • Από την Ελληνική Λύση ο Ευαγγελος Φανίδης.
  • Από το Μέρα25 οι Σοφία Σακοράφα και Δημήτρης Λιάπης.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments