Πολιτική

Χατζηδάκης: Τι δήλωσε για τις εκκρεμείς συντάξεις, τα επιδόματα και τις αναστολές

Χατζηδάκης: Τι δήλωσε για τις εκκρεμείς συντάξεις, τα επιδόματα και τις αναστολές
Χατζηδάκης: Ο αρμόδιος υπουργός προανήγγειλε την συνέχιση των αναστολών και τον Απρίλιο

Για μια σειρά θεμάτων όπως οι εκκρεμείς συντάξεις, το εργασιακό νομοσχέδιο, η συνέχιση των αναστολών, τα επιδόματα αλλά και τα νέα μέτρα ενίσχυσης για εργαζομένους χωρίς δικαίωμα επαναπρόσληψης στον τουρισμό μίλησε σήμερα ο υπουργός Εργασίας κ. Κωστής Χατζηδάκης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Πρωϊνοί Τύποι» ο αρμόδιος υπουργός αναφέρθηκε στο ζήτημα των εκκρεμών συντάξεων. Σημείωσε πως εκκρεμούν περίπου 150.000, και συνέχισε «Προχωρήσαμε με το μέτρο των προσωρινών συντάξεων, των προκαταβολών με αναδρομικά, που θα δοθούν μέχρι το τέλος Απριλίου, πριν από το Πάσχα».

Χατζηδάκης: 534 ευρώ και τον Απρίλιο

Ο κ. Χατζηδάκης προανήγγειλε την συνέχιση των αναστολών και τον Απρίλιο. Όπως είπε, θα πληρωθούν και τον Απρίλιο οι αναστολές συμβάσεων εργασίας. «Τα μέτρα υπάρχουν για να καλύψουν τα προβλήματα της πανδημίας», σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης, συμπληρώνοντας ωστόσο πως «τα λεφτά δεν είναι ατελείωτα», υπενθυμίζοντας πως έχουν δοθεί ήδη 35 δισεκατομμύρια ευρώ και θα φτάσουν τα 37 δις.

Χατζηδάκης: Πακέτο ενίσχυσης για εργαζομένους στον τουρισμό

Εξήγησε πως θα υπάρξει μία προτεραιοποίηση αναφορικά με τους κλάδους που δέχθηκαν το ισχυρότερο πλήγμα στην περίοδο της πανδημίας, όπως είναι ο τουρισμός, η εστίαση και το λιανεμπόριο. Ειδικότερα για τον τουρισμό, τόνισε πως ετοιμάζεται πακέτο ενίσχυσης για τους εργαζομένους που δεν έχουν επαναπρόσληψη.

Χατζηδάκης: Τι ανέφερε για το εργασιακό νομοσχέδιο και τα επιδόματα ανεργίας

Για τα επιδόματα ανεργίας, είπε πως έχουν δοθεί πάνω από 1,5 δισ. ευρώ σε 715.000 δικαούχους, ενώ έχει δοθεί και ένα έκτακτο επίδομα 450 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους. Απέφυγε, όμως, να τοποθετηθεί για ενδεχόμενη παράτασή τους, επικαλούμενος το «ασταθές περιβάλλον» εξαιτίας της κρίσης που έχει πυροδοτήσει η πανδημία. «Ό,τι παραπάνω μπορούμε να κάνουμε, το κάνουμε», συμπλήρωσε.

Για το εργασιακό νομοσχέδιο και τις αντιδράσεις, ξεκαθάρισε πως μεταξύ άλλων προβλέπει ότι κάρτα ηλεκτρονική θα καταγράφει τυχόν παρασπονδίες των εργοδοτών και θα ελέγχονται “μαύρη εργασία” και υπερωρίες. Ειδικότερα στο θέμα των υπερωριών, ήταν ξεκάθαρος πως θα πληρώνονται θα ελέγχονται οι εργοδότες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments