Ελλάδα

Κικίλιας: Η επίταξη γιατρών ήταν αναπόφευκτη

Κικίλιας: Η επίταξη γιατρών ήταν αναπόφευκτη
Βασίλης Κικίλιας: Ο υπουργός Υγείας εξήγησε τους λόγους για τους οποίους αποφασίστηκε η επίταξη ιατρών.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ξεκαθάρισε τη θέση του σχετικά με την απόφαση για την επίταξη των ιδιωτικών ιατρών, δηλώνοντας πως η απροθυμία των ιδιωτών γιατρών να ανταποκριθούν στο κάλεσμα για βοήθεια του ΕΣΥ ήταν εκείνη που προκάλεσε την επίταξη. Ο υπουργός Υγείας μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, όπου και μίλησε για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας.

Ο υπουργός παραδέχθηκε ότι η κατάσταση στην Αττική είναι δύσκολη, αλλά διαβεβαίωσε πως υπάρχει σχέδιο και το Υπουργείο Υγείας κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν σχετικά με την πανδημία. «Κάναμε υπομονή, αλλά η δημόσια υγεία είναι πάνω από το μικροσυνδικαλιστικό συμφέρον», δήλωσε μεταξύ άλλων, ενώ για το ενδεχόμενο περαιτέρω επιτάξεων ιδιωτικών κλινικών ανέφερε: «ό,τι ζητήσαμε από τους ιδιώτες γιατρούς στην Αττική το πήραμε και όλοι οι μεγάλοι όμιλοι ανταποκρίθηκαν».

Βασίλης Κικίλιας: Δεν έχουμε γίνει Μπέργκαμο

Ο υπουργός δεν άφησε ασχολίαστες τις φήμες που θέλουν να παρομοιάζουν την Ελλάδα με το Μπέργκαμο. Ο ίδιος υποστήριξε ότι τέτοιες δηλώσεις σπέρνουν τον πανικό στους πολίτες και τόνισε ότι δεν θα το επιτρέψει, αναφερόμενος και στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης.

«Έχω ακούσει πολλές φορές από την έναρξη της πανδημίας ότι η χώρα γίνεται Μπέργκαμο. Δεν έχει γίνει. Η χώρα ανταποκρίνεται, καθώς και το ΕΣΥ, σε πείσμα εκείνων που έλεγαν πως θα καταρρεύσει», δήλωσε ο κ. Κικίλιας, ενώ δεν δίστασε να ευχαριστήσει τον ιατρικό κόσμο για την σκληρή μάχη που δίνει ενάντια στον κορωνοϊό. Παράλληλα παρακάλεσε να πάψουν οι πολιτικές κοκορομαχίες, γιατί αυτό αποτελεί προσβολή στον αγώνα που δίνουν οι γιατροί.

Βασίλης Κικίλιας: Εκτίμησεις για αποκλιμάκωση των κρουσμάτων από την επόμενη εβδομάδα

Σχετικά με τις προσλήψεις στον τομέα της υγείας, ο υπουργός ξεκαθάρισε πως από τον περασμένο Μάρτιου έχουν γίνει 1.400 προσλήψεις μονίμων γιατρών και 10.000 επικουρικών και πως από τους 200 γιατρούς που ήθελαν να αποχωρήσουν την περασμένη χρονια έφυγαν μόνον οι 100. Επιπλέον εκτίμησε πως μπορεί από την ερχόμενη εβδομάδα να υπάρξει αποκλιμάκωση του αριθμού των κρουσμάτων, το οποίο πρόκειται να επηρεάσει τις όποιες αποφάσεις πάρει η κυβέρνηση, σε συνεννόηση πάντα με την επιτροπή λοιμωξιολόγων. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Κικίλια, θεωρεί πως στα τέλη Μαΐου θα έχει δημιουργηθεί τείχος ανοσίας για τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments