Ελλάδα

Κορωνοϊός ενημέρωση: Aνακοινώσεις για τα εμβόλια

Κορωνοϊός ενημέρωση: Aνακοινώσεις για τα εμβόλια
Κορωνοϊός ενημέρωση: Όπως κάθε Δευτέρα, έτσι και σήμερα, γίνεται η ενημέρωση για την πορεία του προγράμματος αναφορικά με το εμβόλιο στην Ελλάδα.

O κορωνοϊός φαίνεται πως επιμένει και η ενημέρωση για τους εμβολιασμούς έγινε όπως κάθε Δευτέρα. Η ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19, από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους. Θυμίζουμε πως ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε πριν λίγο 1707 κρούσματα.

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου αναφέρθηκε στο πλαίσιο της προληπτικής αναστολής των εμβολιασμών σε αρκετές χώρες της Ε.Ε. με το εμβόλιο της AstraZeneca, τονίζοντας ότι η Ελλάδα συντάχθηκε με τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA), συνεχίζοντας κανονικά την εμβολιαστική διαδικασία και με το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Όπως είπε η κυρία Θεοδωρίδου, δεν υπάρχουν ακόμη επαρκή στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι το εμβόλιο συσχετίζεται απολύτως με περιστατικά θρομβώσεων ή με το αναφερθέν σπάνιο φαινόνενο να εμφανίζεται θρόμβωση και διάχυτη αγγειακή πήξη. Όλα τα εμβόλια έναντι της Covid 19 προστατεύουν από τον κορωνοϊό, αλλά όχι από άλλες ασθένειες. Επομένως δεν θα πρέπει να συσχετίζονται καταστάσεις που οδηγούν σε θάνατο με το εμβόλιο. Η Διεθνής Εταιρεία Θρόμβωσης και Αιμόστασης συστήνει ανεπιφύλακτα τον εμβολιασμό ακόμη και άτομα που λαμβάνουν αντιθρομβωτικά ή αντιπηκτικά φάρμακα.

«Οι περιπτώσεις της ενδονοσοκομειακής διασποράς μας ανησυχούν πολύ. Ξέρουμε ότι τα ποσοστά των υγειονομικών που εμβολιάζονται θα μπορούσαν να ήταν πολύ καλύτερα, αλλά ελπίζουμε ότι αυτό θα αλλάξει», δήλωσε η κυρία Θεοδωρίδου. Υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες νοσούν εμβολιασμένοι ακόμη και μετά τη χορήγηση και των δύο δόσεων του εμβολίου, αλλά αυτές σε ποσοστό δεν ξεπερνούν το 0,2%. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν θα πρέπει να εγείρεται ως δικαιολογία, για να μη διενεργούνται εμβολιασμοί.

Κορωνοϊός ενημέρωση

 

Κορωνοϊός ενημέρωση: Άνοιξε η πλατφόρμα για τα ραντεβού για την Εμβολιαστική Ομάδα Α

  • 29.000 εμβολιασμοί διενεργήθηκαν τη Δευτέρα- 1.464.000 εμβολιασμοί έχουν πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Επιχείρησης «Ελευθερία»
  • 993.000 συμπολίτες μας έχουν λάβει ήδη μία δόση εμβολίου (ποσοστό 9,74%)
  • 415.000 συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις

Από την Παρασκευή έχουν κλειστεί περισσότερα από 100.000 ραντεβού για ανθρώπους με νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου (Εμβολιαστική Ομάδα Α). «Ο ρυθμός των εμβολιασμών επιταχύνεται με βάση τη διαθεσιμότητα των εμβολίων», επανέλαβε ο κ. Θεμιστοκλέους. Για την εστίαση και τον Τουρισμό, επισήμανε ότι μετά το εμβολιασμό της Ομάδας Β το Μάιο θα υπάρξει σχεδιασμός, εάν θα εμβολιαστούν και συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες.

Κορωνοϊός ενημέρωση: Δείτε όλη την ενημέρωση για εμβολιασμούς

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments