Οικονομία

ΕΦΚΑ: Ποιοι θα πληρωθούν έως την Παρασκευή – Ομάδα 100 συνταξιούχων για την επιτάχυνση των συντάξεων

ΕΦΚΑ: Ποιοι θα πληρωθούν έως την Παρασκευή – Ομάδα 100 συνταξιούχων για την επιτάχυνση των συντάξεων

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
ΕΦΚΑ: Εβδομάδα πληρωμών ξεκινά και για τους δικαιούχους του e-ΕΦΚΑ

Εβδομάδα πληρωμών ξεκινά και για τους δικαιούχους του e-ΕΦΚΑ. Από αύριο 23 ξεκινά η καταβολή των συντάξεων του Απριλίου. Οι καταβολές θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 26 Μαρτίου.

ΕΦΚΑ: Δείτε τις ημερομηνίες

Από τον e-ΕΦΚΑ θα γίνουν την περίοδο 22-26 Μαρτίου οι εξής καταβολές:

Τακτικές πληρωμές:

  • Την Τετάρτη 24 Μαρτίου θα καταβληθεί ποσό 503,9 εκατ. ευρώ για τις κύριες και επικουρικές συντάξεις Απριλίου 1.063.829 δικαιούχων. Πρόκειται για συνταξιούχους του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, των τραπεζών και του ΟΤΕ, των οποίων ο ΑΜΚΑ τελειώνει σε 1, 3, 5,7,9.
  • Την Παρασκευή 26 Μαρτίου θα καταβληθεί ποσό 502,5 εκατ. ευρώ για τις κύριες και επικουρικές συντάξεις Απριλίου 1.064.528 συνταξιούχων του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, των τραπεζών και του ΟΤΕ των οποίων ο ΑΜΚΑ τελειώνει σε 0, 2, 4, 6, 8. Σημειώνεται ότι η καταβολή των συντάξεων για τους συνταξιούχους των υπολοίπων ταμείων που συγχωνεύθηκαν στον e-ΕΦΚΑ θα πραγματοποιηθεί την μεθεπόμενη εβδομάδα (29-30 Μαρτίου).

Επιπροσθέτως, το χρονικό διάστημα 22-26 Μαρτίου θα καταβληθούν 15,6 εκατ. ευρώ σε 750 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ.

ΕΦΚΑ: Ομάδα 100 συνταξιούχων πρώην υπαλλήλων του ΕΦΚΑ για επιτάχυνση των συντάξεων

Ενεργοποιείται η ειδική ομάδα των 100 συνταξιούχων πρώην υπαλλήλων του e-ΕΦΚΑ που θα συνδράμουν τον Φορέα στο έργο επιτάχυνσης της απονομής των συντάξεων και της ταχύτερης εκκαθάρισης των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης, που προβλέφθηκε στον νόμο 4764/2020.

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Οικονομικών –που προωθείται προς δημοσίευση- οι εν λόγω συνταξιούχοι θα υπογράψουν οκτάμηνη σύμβαση έργου χωρίς δυνατότητα ανανέωσης με τον Διοικητή του e-ΕΦΚΑ, με αντικείμενο την υποστήριξη των διαδικασιών απονομής συντάξεων. Πρόκειται για πρώην υπαλλήλους του e-ΕΦΚΑ που συνταξιοδοτήθηκαν πρόσφατα και οι οποίοι κατά το χρόνο της ενεργής υπηρεσίας τους είχαν υπηρετήσει –μεταξύ άλλων- στα αντικείμενα της απονομής συντάξεων όλων των κατηγοριών, της διαδικασίας υπολογισμού του χρόνου ασφάλισης, της διαδικασίας ελέγχου των εισφορών και της υποστήριξης της γραμματείας συντάξεων.

Η μηνιαία μικτή κατ’ αποκοπή αμοιβή κάθε συμβαλλόμενου ορίζεται σε 700 ευρώ, με την προϋπόθεση επεξεργασίας 60 συνταξιοδοτικών φακέλων το μήνα. Σε περίπτωση επεξεργασίας μικρότερου αριθμού φακέλων, η αμοιβή μειώνεται αναλογικά.

Η οργάνωση και επίβλεψη του έργου καθώς και η διαδικασία με την οποία θα πιστοποιηθεί η επίτευξη των στόχων θα καθοριστεί με απόφαση του Διοικητή του e-ΕΦΚΑ.

Σοφία Χύτου
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Σοφία Χύτου Αρχισυντάκτρια Πολιτικού Ρεπορτάζ
Υπεύθυνη για τον σχεδιασμό, τον συντονισμό και την επιμέλεια της πολιτικής ύλης, με καθημερινή παρακολούθηση των πολιτικών εξελίξεων και της κυβερνητικής δραστηριότητας. Διαπιστευμένη πολιτική συντάκτρια με πολυετή εμπειρία σε τηλεοπτικά, έντυπα και ψηφιακά μέσα ενημέρωσης. Διαθέτει εξειδίκευση στην πολιτική ανάλυση, τη διαχείριση πολιτικού περιεχομένου και τον συντονισμό δημοσιογραφικών ομάδων. Απόφοιτος Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης & Δημοσιογραφίας, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Επικοινωνία και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο