Ελλάδα

Πρόεδρος Φαρμακοποιών: Το θέμα δεν είναι η αμοιβή

Πρόεδρος Φαρμακοποιών: Το θέμα δεν είναι η αμοιβή
Πρόεδρος Φαρμακοποιών: Το πρόβλημα με τα τεστ είναι ότι απαιτείται εξειδικευμένος χώρος που πρέπει να αποστειρώνεται, διαφορετικά, θα πρέπει να γίνονται εκτός φαρμακείου για λόγους ασφαλείας.

Για τα self tests μίλησε σήμερα ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Απόστολος Βαλτάς. Σχολιάζοντας τα προβλήματα αναφορικά με τα προσωπικά κιτ για τεστ για κορωνοϊό, τα οποία σύμφωνα με την κυβέρνηση θα διατίθενται δωρεάν, είπε ότι το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό.

Mιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», o κ. Βαλτάς ανέφερε ότι το θέμα με το υπουργείο δεν είναι οικονομικό, «είμαστε χώροι υπηρεσιών υγείας και δουλεύουμε με πρωτόκολλα», ενώ στη συνέχεια έθεσε μια σειρά ενδοιασμών από την πλευρά των φαρμακοποιών για τα τεστ. Μάλιστα, αναρωτήθηκε πως θα γίνει η παραλαβή εκατομμυρίων τεστ από 10 χιλιάδες φαρμακεία λέγοντας ότι το κάθε φαρμακείο είναι κάποιας δυναμικής. «Ποιος θα ελέγχει πόσα τεστ θα πάρει το κάθε φαρμακείο;» ανέφερε.

Πρόεδρος Φαρμακοποιών: Απαιτείται εξειδικευμένος χώρος

Στη συνέχεια ο κ. Βαλτάς έθεσε το θέμα δημιουργίας πλατφόρμας, ώστε οι φαρμακοποιοί να ξέρουν αν κάποιος έχει πάρει κι άλλο τεστ από αλλού, αν και στην εξαγγελία του μέτρου είχε τονιστεί ότι τα τεστ θα δίνονται με το ΑΜΚΑ. Επίσης είπε ότι τα φαρμακεία είναι 50 τετραγωνικών μέτρων και αναλαμβάνοντας τα self tests καλούνται να δεχθούν συνολικά 35 εκατομμύρια επισκέψεις τον μήνα, με αυτόν τον τρόπο θα πενταπλασιαστεί η επισκεψιμότητα τους.

Πρόεδρος Φαρμακοποιών

Πρόεδρος Φαρμακοποιών: Για τα self tests το θέμα δεν είναι η αμοιβή

“Το μεγάλο πρόβλημα με τα τεστ είναι ότι απαιτείται εξειδικευμένος χώρος που πρέπει να αποστειρώνεται, διαφορετικά, όπως είπε αυτά θα πρέπει να γίνονται εκτός φαρμακείου για λόγους ασφαλείας. Δεν είναι ωραίο να λοιδορούνται οι φαρμακοποιοί» υπογράμμισε και σημείωσε ότι το πρόβλημα είναι ότι αδυνατούμε να κάνουμε τα τεστ μέσα στο φαρμακείο».

Τέλος, είπε ότι ο υφυπουργός Υγείας βιάστηκε να κάνει τις ανακοινώσεις καθώς είχε προηγηθεί μόνο τηλεφωνική ενημέρωση και υπήρξε πρόσθεση για συνάντηση. «Το θέμα δεν είναι η αμοιβή ακόμα και με αμοιβή δεν θα ξεπεραστούν τα προβλήματα», ανέφερε και κατέληξε στο ότι  «ο κόσμος δεν πρέπει να πληρώνει για τα self test».

Θυμίζουμε ότι χτες ο Κώστας Λουράντος, πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Αττικής, είχε πει ότι θα πρέπει ο φαρμακοποιός να παίρνει ένα αντίτιμο 30 με 50 λεπτά για κάθε τεστ, με την κυβέρνηση να ξεκαθαρίζει λίγη ώρα αργότερα ότι το τεστ θα είναι δωρεάν για τους πολίτες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments