Διεθνή

Κομισιόν: Θα διασφαλίσουμε τις δόσεις της AstraZeneca

Κομισιόν: Θα διασφαλίσουμε τις δόσεις της AstraZeneca
Κομισιόν: Τι ανέφερε η Σάντρα Γκαλίνα για τις δόσεις των εμβολίων κατά του κορωνοϊού και τα συμβόλαια που έχουν υπογραφεί μεταξύ των Βρυξελλών και των εταιρειών.

Η Κομισιόν πήρε σήμερα θέση αναφορικά με τις δόσεις των εμβολίων του κορωνοϊού από την AstraZeneca. Μέσω της γενικής διευθύντριας Υγείας, Σάντρας Γκαλίνα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέστησε σαφές ότι θα χρησιμοποιήσει όλους τους διαθέσιμους τρόπους για να διασφαλίσει τις δόσεις του εμβολίου κατά της covid-19 για τις οποίες έχει δεσμευθεί η εταιρεία.

Κομισιόν: Στόχος να παραδοθούν στην ΕΕ 100 εκατομμύρια δόσεις ως τον Ιούνιο

H Γκαλίνα απέφυγε να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις για τα εργαλεία που ενδέχεται να χρησιμοποιήσει η ΕΕ, όμως η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λαίεν, έχει απειλήσει στο παρελθόν να αυτοματοποιήσει τους ελέγχους στις εξαγωγές των φαρμακευτικών εταιρειών που δεν τηρούν τα συμβόλαια που έχουν υπογράψει με την Ένωση. Θυμίζουμε ότι η AstraZeneca είχε ανακοινώσει νωρίτερα τον Μάρτιο ότι στόχος της είναι να παραδώσει στην ΕΕ 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της κατά της covid-19 ως το τέλος Ιουνίου, τρεις φορές λιγότερα από αυτά που δεσμεύεται βάσει του συμβολαίου της.

«Σκοπεύουμε να αναλάβουμε δράση», είπε χαρακτηριστικά η Γκαλίνα μιλώντας στους ευρωβουλευτές, ενώ πρόσθεσε ότι η Κομισιόν θα χρησιμοποιήσει «όλα τα εργαλεία που διαθέτει για να λάβει τις δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca. Είναι κρίμα, βλάπτει τη φήμη της», σχολίασε.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι μόνο ένα από τα εργοστάσια παραγωγής του εμβολίου που αναφέρονται στο συμβόλαιο της ΕΕ με τη φαρμακευτική εταιρεία παρέχει εμβόλια στην Ένωση. Στο συμβόλαιο αναφέρονται δύο εργοστάσια στη Βρετανία, ένα στην Ολλανδία και ένα στο Βέλγιο. Ακόμη ένα στις ΗΠΑ αναφέρεται ως εφεδρικό. Αυτή την περίοδο μόνο το εργοστάσιο του Βελγίου παράγει εμβόλια για την ΕΕ.

Κομισιόν

Κομισιόν: Θα διασφαλίσουμε τις δόσεις που δεσμεύθηκε η AstraZeneca

Κομισιόν: Ξαναρχίζουν οι εμβολιασμοί στην Ευρώπη

Θυμίζουμε ότι το εμβόλιο της AstraZeneca συνεχίζεται να χορηγείται στους πολίτες της Ένωσης, μετά από ένα μικρό “stop” που είχε μπει λόγω κάποιων περιστατικών θρομβώσεων. Η επικεφαλής του EMA, Εμέρ Κουκ, δήλωσε ότι η υπηρεσία «δεν μπορεί να αποκλείσει σίγουρα τη σχέση» μεταξύ σπάνιων τύπων θρόμβων αίματος και του εμβολίου και οι ειδικοί συνιστούν την αυξημένη ευαισθητοποίηση των γιατρών και των αποδεκτών για πιθανούς κινδύνους. Ο EMA συνέστησε να προστίθεται μια περιγραφή αυτών των περιπτώσεων στα φυλλάδια εμβολίου, έτσι ώστε οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και οι ασθενείς να γνωρίζουν αυτούς τους σπάνιους θρόμβους αίματος».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments