Ελλάδα

Λαϊκό: Διαψεύδει η διοίκηση τα περί κατάρρευσης

Λαϊκό: Διαψεύδει η διοίκηση τα περί κατάρρευσης
Λαϊκό: Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της "ούτε κατέρρευσε το νοσοκομείο, ούτε διακόπηκε η εφημερία το βράδυ της Τρίτης".

“Το Λαϊκό δεν έπαψε να δέχεται περιστατικά covid”, τονίζει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του νοσοκομείου απαντώντας στα ρεπορτάζ που έκαναν λόγο για διακοπή της εφημερίας το βράδυ της Τρίτης (23/3) λόγω μεγάλου όγκου εισαγωγών, ειδικά μετά τα νέα αυξημένα κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.

Λαϊκό: Τι λέει η διοίκηση

Η διοίκηση του νοσοκομείου χαρακτηρίζει αναληθή τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι το Λαϊκό έπαψε να δέχεται περιστατικά κορωνοϊού και σημειώνει χαρακτηριστικά: «Η εφημερία 23-24/03/2021 του ΓΝΑ «ΛΑΪΚΟ», για τη διαχείριση ασθενών Covid, ξεκίνησε με 19 κενές κλίνες σε σύνολο 86 απλών κλινών Covid που διαθέτει το Νοσοκομείο μας, ενώ κατά τη διάρκεια της εφημερίας έγιναν 8 εξιτήρια.

  • Έγιναν 35 εισαγωγές ασθενών, είτε με επιβεβαιωμένη λοίμωξη Covid, είτε ασθενών για τους οποίους αναμένεται το αποτέλεσμα του μοριακού ελέγχου – και νοσηλεύονται ως «ύποπτα» περιστατικά.
  • Ουδέποτε κατέρρευσε και ουδέποτε διακόπηκε η εφημερία και υπήρχε διαρκής παρακολούθηση αυτής.
  • Αναληθώς αναφέρεται ότι στις 21:00 το βράδυ έκλεισε η εφημερία ή ζητήθηκε προστασία από υποστηρικτικά νοσοκομεία.Άλλωστε, στις 21:00 το βράδυ είχαμε ακόμη 12 κενές κλίνες.
  • Όλοι οι ασθενείς νοσηλεύονται στη μονάδα Covid σε ασφαλείς συνθήκες, υπό την φροντίδα του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού.
  • Η διασπορά ψευδών ειδήσεων, που αποδομούν και υποβαθμίζουν το τεράστιο έργο και την αυτοθυσία του προσωπικού του Νοσοκομείου μας, δημιουργεί αναστάτωση και φόβο τόσο στους συμπολίτες μας, όσο και στα υγειονομικά στελέχη. Και κάτι τέτοιο, είναι ανεπίτρεπτο στην πρωτοφανή μάχη που δίνουμε με την πανδημία».

Λαϊκό: Τι λέει ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου

Νωρίτερα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο πρόεδρος εργαζομένων του Λαϊκό, Τάσος Αντωνόπουλος, υποστήριξε ότι δυο ασθενείς έχασαν τις ζωές τους περιμένοντας μια κενή κλίνη σε ΜΕΘ.  «Είχαμε δύο ασθενείς που δεν βρήκαν το πολυπόθητο κρεβάτι και κατέληξαν. Περίμεναν δύο, τρεις μέρες. Είναι δύο περιστατικά του τελευταίου δεκαημέρου. Ελπίδα στη ζωή έχουν οι πάντες. Όμως είμαστε στα όριά μας», είπε ο κ. Αντωνόπουλος.

Επίσης, στο Open  ο προϊστάμενος μονάδας covid του νοσοκομείου, Νίκος Ορφανός, έκανε λόγο για «τραγική» νύχτα. «Υπάρχουν ασθενείς ακόμη και σε ράντζα, μπορώ να μιλήσω για τουλάχιστον 7 περιπτώσεις και δεν έχει κλείσει ακόμα η εφημερία, κι εξ όσων γνωρίζω ακόμα και τώρα εξετάζονται περιστατικά covid. Δεν είναι καθόλου καλή η μέρα για μας, γιατί η νύχτα ήταν δραματική. Υπάρχουν εκτός από τα 90 κρεβάτια και 7 φορεία στους θαλάμους, ενώ έχουν παραμείνει και 2 διασωληνωμένοι εδώ και 5 μέρες σε κλίνες εκτός ΜΕΘ και δεν έχουν πάει σε κρεβάτι γιατί δεν υπάρχει διαθέσιμη θέση. Κάποια στιγμή χθες σταμάτησε η εφημερία και υπήρχαν τα υποστηρικτικά νοσοκομεία που αναλάμβαναν τα περιστατικά covid» είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments