Ελλάδα

Θυρίδες Ψυχικό: Αρνείται την κατηγορία ο 58χρονος

Θυρίδες Ψυχικό: Αρνείται την κατηγορία ο 58χρονος
Θυρίδες Ψυχικό: Οι δικηγόροι του 58χρονου κατηγορουμένου ζητούν να αποσυρθούν οι κατηγορίες και να σταματήσει η διαπόμπευση του εντολέα τους.

Την Τετάρτη (24/03), η αστυνομία εξιχνίασε την υπόθεση της κλοπής των θυρίδων στο Νέο Ψυχικό. Η υπόθεση αυτή βρισκόταν ανοιχτή από τον περασμένο Νοέμβριο, ενώ η κλοπή θύμιζε κινηματογραφικό σκηνικό, καθώς το περιεχόμενο θυρίδων έκανε «φτερά» χωρίς να γίνει αντιληπτό από τους υπαλλήλους της τράπεζας. Μετά την αρχική καταγγελία, έγινε γνωστό ότι έχουν παραβιαστεί και άλλες θυρίδες στην τράπεζα.

Πιο συγκεκριμένα, οι αρχές κατάφεραν να εξιχνιάσουν το έγκλημα και έφτασαν στη σύλληψη του δράστη μέσα από τα βίντεο των επισκέψεων στην τράπεζα. Παρόλα αυτά οι δικηγόροι του 58χρονου ζητούν να σταματήσει η διαπόμπευση του εντολέα τους. Κορωνοϊός έλεγχοι

Οι δηλώσεις των δικηγόρων

Δικηγόροι του 58χρονου φερόμενου ως δράστη της κλοπής των θυρίδων έχουν αναλάβει οι δικηγόροι Αντώνης Βουλγαράκης και Βασίλης Σερεμέτης. Οι δυο δικηγόροι του κατηγορούμενου αναφέρουν:

«Ο κατηγορούμενος αρνείται την κατηγορία και διαμαρτύρεται έντονα για την διαπόμπευση του ίδιου και της οικογένειας του. Η απολογία του ενώπιον του κ. Ανακριτή θα τοποθετήσει την υπόθεση στην πραγματική της βάση. Μέχρι τότε παρακαλούνται όλοι να σεβαστούν το τεκμήριο αθωότητας του κατηγορουμένου ως κατάκτηση του νομικού μας πολιτισμού και να διατηρήσουμε άπαντες την εμπιστοσύνη μας στον αρμόδιο θεσμό, την Δικαιοσύνη».

Τα ευρήματα

Σημαντικό ρόλο στην εξιχνίαση της υπόθεσης διαδραμάτισε η εξειδικευμένη αυτοψία και διερεύνηση του χώρου των θυρίδων από ειδικά κλιμάκια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας στο πλαίσιο των οποίων εντοπίστηκε βιολογικό υλικό (D.N.A.) του 58χρονου σε σημείο διερρηγμένης θυρίδας που επέτρεψε την ταυτοποίηση του.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην οικία, κατάστημα και σε θυρίδα που διατηρούσε στο συγκεκριμένο τραπεζικό υποκατάστημα βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

  • κλειδί θυρίδας και ρολόι χειρός μεγάλης αξίας,
  • κινητό τηλέφωνο,
  • 2 αναδιπλούμενα μαχαίρια και 7 κατσαβίδια, καθώς και
  • 680 ευρώ, πλήθος εγγράφων, αποδείξεων και παραστατικών τραπεζών,

Σημειώνεται ότι, ο 58χρονος είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν, μεταξύ άλλων για αδικήματα όπως κλοπές, απάτες, υπεξαίρεση, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε απάτες με υπολογιστές. Ο συλληφθείς με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για διακεκριμένες κλοπές και απείθεια οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments