Ελλάδα

Καλαμαριά εμπρησμός: Συγκλονίζουν οι κάτοικοι – Θα καιγόμασταν ζωντανοί

Καλαμαριά εμπρησμός: Συγκλονίζουν οι κάτοικοι – Θα καιγόμασταν ζωντανοί
Καλαμαριά εμπρησμός: Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες των κατοίκων αναφορικά με την εμπρηστική επίθεση στο σημείο, με τους ίδιους να αναφέρουν πως «θα καίγονταν ζωντανοί».

Εμπρησμός σημειώθηκε στην Καλαμαριά, με τη φωτιά να ξεσπά γύρω στις 03.00 τα ξημερώματα σε πυλωτή οικοδομής στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές υλικές καταστροφές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες και δύο άτομα να μεταφερθούν προληπτικά στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για εμπρησμό, αφού άγνωστοι προκάλεσαν φωτιά με εύφλεκτο υλικό σε ΙΧ και μοτοσικλέτα ιδιοκτησίας αστυνομικού, που διαμένει στην οικοδομή. Οι φλόγες επεκτάθηκαν και σε τρία αυτοκίνητα και πέντε μοτοσικλέτες, που ήταν σταθμευμένα στην πυλωτή, με αποτέλεσμα να προκληθούν πολύ σοβαρές ζημίες.

Φθορές σημειώθηκαν σε άλλα τρία αυτοκίνητα που βρίσκονταν σταθμευμένα κοντά στην οικοδομή. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έσπευσε στην περιοχή με έξι οχήματα και 13 πυροσβέστες και η φωτιά κατασβέστηκε, χωρίς ευτυχώς να κινδυνέψει κάποιος ένοικος. Ωστόσο, δύο άτομα μεταφέρθηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Καλαμαριά εμπρησμός Καλαμαριά εμπρησμός Καλαμαριά εμπρησμός

Καλαμαριά εμπρησμός: Από θαύμα γλίτωσαν

Συγκλονισμένοι είναι οι κάτοικοι της περιοχής και ένοικοι της πολυκατοικίας που τα ξημερώματα σημειώθηκε εμπρηστική επίθεση στα οχήματα που ήταν εντός της πυλωτής. Όπως αναφέρουν και οι ίδιοι, από θαύμα γλίτωσαν από τη φωτιά που ξέσπασε σε οχήματα και δίκυκλα στην πυλωτή, με όλα τα στοιχεία τα δείχνουν για εμπρηστική επίθεση.

Σύμφωνα με μαρτυρία ένοικου περίπου στις 03.00 το πρωί τους χτύπησαν οι γείτονες το κουδούνι, τρομοκρατημένοι από τους πυκνούς καπνούς που είχαν τυλίξει το κτήριο. Η κ. Αλεξία περιγράφει τις μαρτυρικές στιγμές μέχρι να κατέβουν στο δρόμο, μέσα στους τοξικούς καπνούς και τις φλόγες μαζί με τους υπόλοιπους ενοίκους. Όπως αναφέρει άτομα μεγαλύτερης ηλικίας δεν πρόλαβαν να κατέβουν, αλλά ευτυχώς δεν συνέβησαν τα χειρότερα. «Θα καιγόμασταν ζωντανοί», δηλώνει τρομοκρατημένη.

Καλαμαριά εμπρησμός: Κάτοικος περιγράφει την κόλαση που έζησε

Σύμφωνα με την ίδια, αρχικά ακούστηκε ένας δυνατός θόρυβος και στη συνέχεια ένιωσαν έναν ήχο σαν της βροχής. Όταν άνοιξε το παράθυρο να δει τι έχει συμβεί, σύμφωνα με πληροφορίες από το τοπικό μέσο ενημέρωσης voria, την τύλιξε ένας μαύρος καπνός που κόντεψε να την πνίξει. Κατέβηκε ανάστατη, βλέποντας την πύρινη λαίλαπα να κατακαίει αυτοκίνητα και μηχανάκια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments