Πολιτική

Self test: Σφοδρή κριτική από την αντιπολίτευση

Self test: Σφοδρή κριτική από την αντιπολίτευση
Self test: Ο νέος τρόπος διάγνωσης του κορωνοϊού από τους πολίτες που ανακοινώθηκε προσφάτως, προκαλεί τον έντονο σχολιασμό της αντιπολίτευσης.

Τα self test έχουν προκαλέσει σφοδρή κριτική εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης η οποία δέχεται κατηγορίες από την αντιπολίτευση για τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας, την ώρα που το ιικό φορτίο φαίνεται αυξημένο σε διάφορες περιοχές σε όλη την επικράτεια.

Self test: «Με καθυστέρηση ενός έτους θυμήθηκαν ότι  ενδιαφέρονται για την επιδημιολογική εικόνα της διασποράς»

«Η κα Πελώνη εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για αντιπολίτευση λάσπης στον ανεμιστήρα ανήμερα της Εθνικής Γιορτής, μόνο που ξέχασε να αναφέρει ότι η κυβέρνησή της ήταν αυτή που επέλεξε να ανακοινώσει μεσάνυχτα, παραμονή της 25ης Μαρτίου με fast track διαδικασίες τον διαγωνισμό των self test», υπογράμμισε σε ανακοίνωσή του πρόσφατα ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Και σημείωσε: «Το μόνο που δεν αλλάζει, είναι πως η κυβέρνηση, αντί να συνταγογραφήσει τα μοριακά τεστ για να είναι δωρεάν για τους πολίτες, ετοιμάζεται να δώσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για self test μειωμένης αξιοπιστίας, δηλαδή για ατομική ευθύνη των πολιτών και στη διάγνωση».

«Με καθυστέρηση ενός έτους ξαφνικά η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη μεσάνυχτα θυμήθηκε ότι  ενδιαφέρεται για μαζικά τεστ και την επιδημιολογική εικόνα της διασποράς. Μέσα σε έξι μέρες η κυβέρνηση έχει αλλάξει τρεις φορές στάση για τη δήλωση των self test. Το απόλυτο μπάχαλο χωρίς κανένα σχέδιο και καμία οργάνωση. Πριν μία εβδομάδα ο κ. Σκέρτσος έλεγε πως δεν θα δηλώνονται, μετά ο κ. Πιερρακάκης ότι θα δηλώνονται προαιρετικά και σήμερα το Μέγαρο Μαξίμου διαρρέει ότι θα δηλώνονται υποχρεωτικά, αδειάζοντας τους υπουργούς του», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

«Για τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είναι προφανές ότι τα self test δεν είναι η λύση που χρειαζόμαστε σήμερα για τον αποτελεσματικό έλεγχο της πανδημίας. Μπορούν να έχουν μόνο συμπληρωματικό ρόλο, αλλά θα είναι τραγικό λάθος να υποκαταστήσουν την ανάγκη μαζικών μοριακών και rapid τεστ, μετά από συνταγογράφηση και αποζημίωση τους από τον ΕΟΠΥΥ, που επιμένει να αρνείται η κυβέρνηση», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

Self test: «Εγκληματική η υγειονομική διαχείριση της κυβέρνησης»

Από την άλλη, έντονη κριτική ασκεί και το ΜέΡΑ25 σε ανακοίνωσή του. «Ακόμα και στο ζήτημα των τεστ, ο κ. Μητσοτάκης δεν διστάζει να προωθεί τα συμφέροντα των ολιγαρχών φίλων του». Αυτό ανέφερε σε ανακοίνωση και προσέθεσε ότι «με δήθεν διαγωνισμό – εξπρές προχωράει η προμήθεια των self test, με ως εκ θαύματος γνωστή του πρωθυπουργού από τα παλιά γερμανική εταιρεία να περιμένει να αναλάβει». Σύμφωνα μάλιστα, με το ΜέΡΑ25, «η εγκληματική υγειονομική διαχείριση της κυβέρνησης δυστυχώς, δεν οφείλεται σε ανικανότητα. Αυτό θα ήταν το καλό σενάριο. Η Ιστορία θα καταγράψει την πολιτική του κ. Μητσοτάκη ως τον Νέο Μαυραγοριτισμό».

Self test: Ποια η στάση της κυβέρνησης;

«Το κατάντημα του ΣΥΡΙΖΑ μόνο θλίψη προκαλεί πλέον. Έφτασε να κατασκευάσει και να διασπείρει fake news περί δήθεν φωτογραφικού διαγωνισμού για τα home test. Μετά τη σημερινή διάψευση και αυτογελοιοποίησή τους, έσπευσαν να εργαλειοποιήσουν τη δημόσια τοποθέτηση ειδικευόμενης ιατρού, μιλώντας για δήθεν πρόωρα εξιτήρια, αφήγημα το οποίο διαψεύστηκε την ίδια στιγμή, στην ίδια εκπομπή από τον καθηγητή πνευμονολογίας κ. Βασιλακόπουλο.

Η τακτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι πλέον ξεκάθαρη: Όσο πιο μεγάλο το ψέμα, τόσο πιο έντονα το αναπαράγουν. Ο στόχος σαφής: Να εμφανιστεί η προφανής διάψευση ως υπαναχώρηση κατόπιν πίεσης. Δυστυχώς για αυτούς, οι μόνοι που πιέζονται όσο αρνούνται να τα βρουν με την πραγματικότητα είναι οι ίδιοι. Η περίοδος 2012 – 2015 έχει παρέλθει χωρίς επιστροφή. Η χθεσινή εικόνα εθνικής ανάτασης, ενότητας και ομοψυχίας, σε συνδυασμό με την έξοδο από το τούνελ της πανδημίας, που πλησιάζει, οδηγεί δυστυχώς τον ΣΥΡΙΖΑ σε κινήσεις πανικού και απόγνωσης. Η μιζέρια του ΣΥΡΙΖΑ απορρίπτεται από την ελληνική κοινωνία», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments