Αθλητισμός

Formula 1: Νικητής στο Μπαχρέιν ο Χάμιλτον

Formula 1: Νικητής στο Μπαχρέιν ο Χάμιλτον
Formula 1: Φοβερή μάχη ανάμεσα σε Χάμιλτον και Φερστάπεν, με τους δύο πιλότους να δείχνουν έτοιμοι για τη σεζόν που μόλις ξεκίνησε.

Η νέα σεζόν της Formula 1 είναι γεγονός. Τα φώτα άναψαν στο Μπαχρέιν, στο πρώτο Grand Prix της χρονιάς, με τον Λιούις Χάμιλτον να παίρνει την καρό σημαία. Ο Βρετανός ξεκίνησε από τη δεύτερη θέση αλλά κατάφερε μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα, γεμάτο ανατροπές, να κερδίσει την πρώτη θέση.

Στο νέο πρωτάθλημα και στο δρόμο του για το 8ο τίτλο του, ο πιλότος της Mercedes συνάντησε σκληρό ανταγωνισμό από τον Μαξ Φερστάπεν και τη Red Bull. O Ολλανδός πιλότος που είχε την poll position προηγούνταν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, ωστόσο ο Χάμιλτον -και η στρατηγική που ακολούθησε η Mercedes- έδωσαν τη νίκη στον 36χρονο.

Formula 1: Συγκλονιστικό το φινάλε

Ο Λιούις Χάμιλτον κέρδισε πλεονέκτημα και στα δύο pit stop του Φερστάπεν, ωστόσο, τρεις γύρους πριν πέσει η καρό σημαία ο Ολλανδός κατάφερε να προσπεράσει τον Βρετανό και να βρεθεί στην πρώτη θέση, την οποία έχασε αμέσως μετά, καθώς του δόθηκε εντολή από την Red Bull να αφήσει τον Χάμιλτον να περάσει. Τι συνέβη; Ο Φερστάπεν κατά την προσπέραση βγήκε εκτός πίστας και κινδύνευε με ποινή. Έτσι, ο Χάμιλτον βρέθηκε στην πρώτη θέση την οποία κράτησε έως το τέλος.

Η μάχη αυτή ανάμεσα στους δύο πιλότους Λιούις Χάμιλτον και Μαξ Φερστάπεν, καθώς και τους δύο κατασκευαστές Mercedes και Red Bull ήταν ένα ιδανικό ξεκίνημα για τη νέα σεζόν της Formula 1. Θα έλεγε κανείς πως υπόσχεται ένα πρωτάθλημα άκρως ανταγωνιστικό όπως αυτά του παρελθόντος.

Formula 1: Τι συνέβη στις υπόλοιπες θέσεις

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Μαξ Φερστάπεν με διαφορά μικρότερη του δευτερολέπτου και στην τρίτη ο Βάλτερι Μπότας της Mercedes, ο οποίος έκανε ένα έξτρα pit stop πριν το τέλος κάνοντας στη συνέχεια τον ταχύτερο γύρο του αγώνα και κερδίζοντας έναν έξτρα βαθμό. Τέταρτος τερμάτισε ο Λάντο Νόρις με McLaren, πέμπτος ο Πέρες με Red Bull, έκτος ο Σαρλ Λεκλέρκ με Ferrari, έβδομος ο Ντάνιελ Ρικιάρντο με McLaren, όγδοος ο Κάρλος Σάινθ με Ferrari, ένατος -στην παρθενική του εμφάνιση στη F1- o Γιούκι Τσουνόντα με Alpha Tauri και στη 10η, τελευταία θέση που δίνει βαθμούς, ο Λανς Σρολ με Aston Martin.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments