Ελλάδα

Γιώργος Αναστασιάδης: Πέθανε ο καθηγητής του ΑΠΘ

Γιώργος Αναστασιάδης: Πέθανε ο καθηγητής του ΑΠΘ
Γιώργος Αναστασιάδης: Έφυγε από τη ζωή ο ομότιμος καθηγητής στη Νομική Σχολική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Γιώργος Αναστασιάδης.

Έφυγε από τη ζωή ο ομότιμος καθηγητής στη Νομική Σχολική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Γιώργος Αναστασιάδης.

Άλλες σημαντικές προσωπικότητες που «έφυγαν» αυτές τις ημέρες στην Ελλάδα, είναι ο επιχειρηματίας Μπόρις Μουζενίδης, που είχε  καθώς και ο δημοσιογράφος Άρης Σκιαδόπουλος.

Γιώργος Αναστασιάδης: Το συλλυπητήριο ψήφισμα του Τομέα Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικής Επιστήμης

Με ψήφισμά του, ο Τομέας Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικής Επιστήμης τον αποχαιρετά, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Με ευρύτερη παιδεία και μεγάλη αγάπη για το γνωστικό του αντικείμενο συνέβαλλε στην ανάπτυξη της Συνταγματικής και πολιτικής ιστορίας και στην ανανέωση των μεθοδολογικών της εργαλείων. Οι αντιθέσεις που χαρακτηρίζουν τη γενέθλια πόλη του, τη Θεσσαλονίκη, τον ενέπνευσαν για να “ανασυντάξει” την πορεία της και να δείξει τα οράματά της, χωρίς να κρύβει τις γκρίζες πλευρές της. Η προσήνειά του τον έκανε καλό και αποτελεσματικό δάσκαλο, η καλή προαίρεση και το χιούμορ του ιδιαίτερα αγαπητό συνάδελφο. Στην αγαπημένη σύντροφό του Πέτρα και στην μονάκριβη Ελισώ του στέλνουμε την σκέψη και την αγάπη μας. Καλό ταξίδι Γιώργο.»

Γιώργος Αναστασιάδης

Γιώργος Αναστασιάδης: Ποιος ήταν ο καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Ο Γιώργος Αναστασιάδης γεννήθηκε το 1944 στη Θεσσαλονίκη. Υπήρξε ομότιμος καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από την οποία αποφοίτησε το 1968. Έγινε διδάκτωρ της Σχολής το 1981. Δίδασκε Πολιτική και Συνταγματική Ιστορία της Ελλάδας. Διεύθυνε την επιστημονική σειρά «Ιστορία και Πολιτισμός» των εκδόσεων University Studio Press.

Ήταν μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού «Θεσσαλονικέων Πόλις» και συνεργάστηκε με την έκδοση της Ελευθεροτυπίας «Ιστορικά». Διετέλεσε το 1997 πρόεδρος της ΕΡΤ 3. Ήταν αντιπρόεδρος του Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων και μέλος της Ένωσης Ελλήνων Συνταγματολόγων και της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Κ.Ι.Θ. στον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Μερικά από τα βιβλία του είναι: «Διορισμός και παύση των κυβερνήσεων στην Ελλάδα», «Ιστορία των πολιτικών και συνταγματικών θεσμών», «Σύγχρονη Ελληνική Πολιτική και Συνταγματική Ιστορία 1940-1986, «Ιστορία της Σύγχρονης Ελλάδας 1993-1998, «Η Θεσσαλονίκη των εφημερίδων», «Ανεξάντλητη πόλη, Θεσσαλονίκη 1917-1974».

Στο πολύχρονο ερευνητικό και συγγραφικό του έργο, στα άρθρα του στον Tύπο και στις ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές του σημαντική θέση κατείχε η επισκόπηση της νεοελληνικής ιστορίας, των πολιτικών και συνταγματικών θεσμών και η ιχνηλάτηση της σύγχρονης πολιτικής και πολιτιστικής ιστορίας της Θεσσαλονίκης, ιδίως μέσα από τα κοιτάσματα των παλαιών εφημερίδων και της λογοτεχνίας», αναφέρει ακόμη η ανακοίνωση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments