Ελλάδα

Κρούσματα σήμερα 28/3: Μεγάλο στοίχημα ο τουρισμός

Κρούσματα σήμερα 28/3: Μεγάλο στοίχημα ο τουρισμός
Κρούσματα σήμερα 28/3: Ο υπουργός Τουρισμού Χάρη Θεοχάρης εξέφρασε την αισιοδοξία του για τον τουρισμό. Τι γίνεται με σχολεία και λιανεμπόριο.

Ένα από τα μεγάλα στοιχήματα για τη χώρα αποτελεί η φετινή τουριστική σεζόν. Ο κλάδος που του τουρισμού που αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο, αναμένει τη φετινή σεζόν να λειτουργήσει με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες, ένεκα και των εμβολιασμών που θα έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι και την έναρξη της σεζόν. Παράλληλα, αναζητείται και η χρυσή τομή για το άνοιγμα σχολείων και λιανεμπορίου.

Η Ιωάννα Δρέττα,  Διευθύνων Σύμβουλος της Marketing Greece μίλησε για την περσινή και τη φετινή τουριστική σεζόν στο pagenews.gr, ενώ παράλληλα ήδη ένας αριθμός νησιών στη χώρα έχει μπει στη λίστα των covid free νησιών. 

Κρούσματα σήμερα 28/3: Οι δηλώσεις του Χάρη Θεοχάρη

«Αν όλα εξελιχθούν καλά στο μέτωπο του κορωνοϊού, με την πρώτη χαραμάδα, η Ελλάδα θα είναι σε θέση να υποδεχτεί τουρίστες και νωρίτερα», σχολίασε χαρακτηριστικά ο υπουργός Τουρισμού και προσέθεσε ότι το υπουργείο συζητά για σταδιακή απελευθέρωση των ταξιδιών από την ΕΕ, τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Ισραήλ, τη Σερβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Έτσι είναι πολύ πιθανό η χώρα να υποδεχθεί τουρίστες και πριν τις 14 Μαΐου. 

Κρούσματα σήμερα 28/3

Σε ό,τι αφορά στην επανεκκίνηση της τουριστικής βιομηχανίας ο κ. Θεοχάρης διευκρίνισε ότι για να μπορεί κάποιος να έρθει στη χώρα μας:

  • Πρώτον, θα πρέπει ή να είναι εμβολιασμένος ή να έχει αναρρώσει από την ασθένεια ή να έχει αρνητικό τεστ.
  • Δεύτερον, όταν έρθει, θα υποβληθεί με το καινοτόμο σύστημα «EVA» σε δειγματοληπτικό, στοχευμένο έλεγχο στο αεροδρόμιο.
  • Τρίτον, θα αξιοποιηθούν τα rapid test.
  • Τέταρτον, θα υπάρχουν ξενοδοχεία απομόνωσης για τα κρούσματα, ενώ και φέτος θα ισχύουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Απευθυνόμενος στους επιχειρηματίες του κλάδου και δη του ξενοδοχειακού, που με τη σειρά τους αναμένουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ο κ. Θεοχάρης γνωστοποίησε ότι τις επόμενες ημέρες, θα παρουσιαστούν αυτά επικαιροποιημένα, με γνώμονα την ασφάλεια εργαζομένων και επισκεπτών. Ειδικά στο σκέλος των εργαζομένων, στάθηκε στον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των εργαζομένων στον τουρισμό, μετά από τον ευάλωτο πληθυσμό.

Κρούσματα σήμερα 28/3: Τι είπε η Αριστωτελία Πελώνη

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη μιλώντας στο OPEN και αναφερόμενη στην επανεκκίνηση δραστηριοτήτων και για το αν αυτή θα γίνει στις 5 ή στις 12 Απριλίου, δήλωσε ότι «η κυβέρνηση έχει ήδη παρουσιάσει στην Επιτροπή το πλαίσιο της στρατηγικής της για το επόμενο διάστημα, για το πώς θα γίνει ένα ελεγχόμενο άνοιγμα, μία ελεγχόμενη επανεκκίνηση της οικονομίας και της εκπαίδευσης και με το νέο συμπληρωματικό εργαλείο του self test που θα είναι δωρεάν στη διάθεση κάθε Έλληνα στις αρχές Απριλίου».

Πρόσθεσε ότι θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν ότι αλλάζει ο καιρός και πολλές δραστηριότητες μπορούν να μεταφερθούν σε εξωτερικούς χώρους, ενώ επανέλαβε ότι στόχος είναι η ελεγχόμενη επανεκκίνηση λιανεμπορίου και σχολείων. Η ίδια δήλωσε πως ήδη υπάρχει αποκλιμάκωση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία.  Κρούσματα σήμερα 28/3

Παυλάκης: Αν ανοίξουμε τώρα θα γίνουμε Μπέργκαμο

Μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του Open, ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης χαρακτήρισε «άσχημες» τις επόμενες δύο εβδομάδες και εξέφρασε την ανησυχία του αναφορικά με την κορύφωση του τρίτου κύματος. «Αν δεν υπήρχαν τα μέτρα η Ελλάδα θα ήταν σε επίπεδο διάλυσης τύπου Βραζιλίας», σημείωσε και εξήγησε ότι «ο Απρίλιος πρέπει να θεωρηθεί χαμένος. Είμαστε ακόμη στην κορυφή ενός τεράστιου επιδημικού κύματος, πρέπει να είμαστε ρεαλιστές αφού αν γίνει τώρα μικρό άνοιγμα, θα δούμε εικόνες Μπέργκαμο».

Επίτροπος ΕΕ: Η Ευρώπη θα έχει μια καλοκαιρινή τουριστική σεζόν «παρόμοια με την περυσινή»

Μια τουριστική σεζόν όπως την περσινή αναμένει η Ευρώπη και φέτος. Αυτο προκύπτει από τις δηλώσεις που έκανε ο Ευρωπαίος επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν. Όπως τόνισε η φετινή σεζόν θα είναι υποστηριζόμενη από τους μαζικούς εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού.

Ο Μπρετόν, ο οποίος είναι επικεφαλής της δύναμης κρούσης της Κομισιόν για τα εμβόλια, επανέλαβε στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL και στο τηλεοπτικό δίκτυο LCI ότι η ΕΕ θα πρέπει να παραδώσει επαρκείς ποσότητες εμβολίων κατά της COVID-19 μέχρι τα μέσα Ιουλίου για να επιτρέψει στο μπλοκ να αποκτήσει συλλογική ανοσία απέναντι στον κορωνοϊό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments