Πολιτική

Δένδιας: Η κυβέρνηση προασπίζει τα εθνικά συμφέροντα

Δένδιας: Η κυβέρνηση προασπίζει τα εθνικά συμφέροντα
Δένδιας: «Η κυβέρνηση προασπίζει τα εθνικά συμφέροντα με ισχυρές συμμαχίες», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με ανάρτηση στο twitter.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με ανάρτησή του στο twitter, δείχνει την ικανοποίησή του για το κείμενο συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού συμβουλίου όσον αφορά την Τουρκία. Ο υπουργός εξωτερικών που για την 26η Μαρτίου ήταν καλεσμένος σε εκδήλωση για τον Ιωάννη Καποδίστρια, είχε προ ημερών διασαφηνίσει πως η Ελλάδα δεν φοβάται το διάλογο.

Νίκος Δένδιας: Η ανάρτησή του

«Όπως καθιστά σαφές το κείμενο συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, χάρη στη συστηματική προσπάθεια του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, το ζήτημα των σχέσεων με την Τουρκία αποτελεί πλέον ευρωτουρκικό ζήτημα», επισημαίνει σε ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Επίσης, ο κ. Δένδιας τονίζει πως με αυτοπεποίθηση, ενεργό εξωτερική πολιτική και ισχυρές συμμαχίες, η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να προασπίζει τα εθνικά μας συμφέροντα.

Νίκος Δένδιας: Η Ελλάδα δεν φοβάται τον διάλογο

«Η Ελλάδα έχει σταθερές θέσεις, τις οποίες υποστηρίζει και προσθέτει: Θεωρούμε ότι έχουμε το δίκαιο με το μέρος μας και ότι δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε. Ο διάλογος δεν είναι ενδοτισμός. Όταν μιλάς, προβάλεις τις θέσεις σου, θέτεις τις κόκκινες γραμμές σου, αλλά δεν ενδίδεις», είχε δηλώσει πριν τη σύνοδο κορυφής ο υπουργός.

Σύνοδος Κορυφής: Τι αποφάσισε

Η Σύνοδος Κορυφής δεν δίνει «λευκή επιταγή» στην Τουρκία. Αυτό είναι το νόημα από το κείμενο συμπερασμάτων που βγήκε από τη Σύνοδο, αν και αρχικά η δήλωση των «27» δεν ήταν κοντά στο κείμενο που παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης ως προσχέδιο. Να σημειώσουμε ότι εξέλιξη υπήρξε σήμερα και με το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό, θέμα που συζητείται στη Σύνοδο, αφού το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε να υπάρξει επιτάχυνση των διαδικασιών.

Νίκος Δένδιας

Ο Νίκος Δένδιας

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, μετά από πολλές διεργασίες οι ηγέτες κατέληξαν σε Κοινή Δήλωση. Όπως αναφέραμε και παραπάνω, στο αρχικό κείμενο που παρουσιάστηκε λόγω των πολλών αλλαγών στο προσχέδιο Μπορέλ, Ελλάδα, Κύπρος και Γαλλία αντέδρασαν.

Στο νέο κείμενο που πλέον ικανοποιεί τις ελληνικές θέσεις και έδωσε στη δημοσιότητα ο στενός συνεργάτης του Σαρλ Μισέλ στην παράγραφο που αφορά τη συνεργασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία παραπέμπουν σε κυρώσεις εφόσον η Τουρκία επαναλάβει μονομερείς ενέργειες ή παραβατική συμπεριφορά που θίγει συμφέροντα κρατών-μελών της Ε.Ε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments