Πολιτική

Γιάνης Βαρουφάκης: Βόμβα κατά Αλέξη Τσίπρα και Γιάννη Δραγασάκη

Γιάνης Βαρουφάκης: Βόμβα κατά Αλέξη Τσίπρα και Γιάννη Δραγασάκη
Γιάνης Βαρουφάκης: Πολιτική «θύελλα» έχει ξεσπάσει μετά τις καταγγελίες από τον επικεφαλής του ΜέΡΑ25, κατά Αλέξη Τσίπρα και Γιάννη Δραγασάκη.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης προέβη σε μια καταγγελία, πριν από μερικές ημέρες, εναντίον του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα αλλά και κατά του Γιάννη Δραγασάκη. Τους κατηγόρησε ότι εργάζονταν με τη μαφία και τον υπονόμευαν ενώ δεν παρέλειψε να ασκήσει δριμεία επίθεση και στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για Ελληνικό και άλλες επενδύσεις.

Ειδικότερα, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 είπε ότι ο Γιάννης Δραγασάκης λειτουργούσε υπέρ των συμφερόντων του ΟΠΑΠ και κατά της Επιτροπής Ελέγχου Τυχερών Παιγνίων. Από το βήμα της Βουλής ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι πήγαν να τον «φάνε ζωντανό», γιατί ως υπουργός Οικονομικών, είχε προτείνει να ζητείται ΑΦΜ για όποιον παίζει. «Πόσοι από εσάς στον ΣΥΡΙΖΑ, ξέρετε τι έκανε ο κ. Δραγασάκης αρχικά πίσω από τις πλάτες μου και στη συνέχεια φανερά;», αναρωτήθηκε δημοσίως. Δραγασάκης Βαρουφάκης

Γιάνης Βαρουφάκης: «Μου είναι αδύνατο να μην αναφερθώ σε αυτά που συνέβαιναν όταν ήμουν στο υπουργείο Οικονομικών»

«Μιας και μιλάω για τζόγο, μου είναι αδύνατο να μην αναφερθώ σε αυτά που συνέβαιναν όταν ήμουν στο υπουργείο Οικονομικών εκείνο το πεντάμηνο, εξάμηνο. Θα ήθελα να ξέρω πόσοι από εσάς από τον ΣΥΡΙΖΑ, βέβαια έναν καλό συνάδελφο έχω εδώ, φαντάζομαι ότι μπορεί να το ακούσετε και οι υπόλοιποι που δεν είστε εδώ, ξέρατε όσα έκανε ο κ. Δραγασάκης και η Αντιπροεδρία αρχικά πίσω από την πλάτη μου, αλλά και κάποια στιγμή μπροστά στα μάτια μου; Πασχίζαμε με τον Αντώνη Στεργιώτη τότε που ήταν Πρόεδρος της Επιτροπής Παιγνίων να συγκρατήσουμε αυτό που ο Κώστας Καραμανλής πάρα πολύ σωστά είχε πει, ότι δεν πρέπει ποτέ να γίνει».

Πάντως, ιδιαίτερα επιθετικός ήταν και κατά της παρούσας κυβέρνησης, αυτή τη φορά και για το Ελληνικό. «Κυρίες και κύριοι Βουλευτές, πολίτες που μας βλέπετε, το Ελληνικό είναι ένα διαχρονικό οικουμενικό σκάνδαλο που αποτελεί τον ορισμό της διαπλοκής. Δεν υπάρχει καλύτερος ορισμός της διαπλοκής. Στο όνομα των επενδύσεων επιχειρείται η μεγαλύτερη αποεπένδυση στην ιστορία της Αττικής από αρχαιοτάτων χρόνων. Μια μοναδική ευκαιρία να εξιλεωθούμε όλοι μαζί οι σύγχρονοι Έλληνες για το έγκλημα της τσιμεντοποίησης της Αθήνας θυσιάστηκε στον βωμό της ολιγαρχίας. Μιλάτε με όρους αγοράς για κάτι που καμία αγορά δεν μπορεί και δεν πρέπει να αφεθεί να εκτιμήσει. Καταστρέφεται σήμερα μια ανεκτίμητη αξία για ένα ευτελές αντίτιμο, που σιγουρέψατε ότι θα είναι ευτελές διώχνοντας όλους τους σοβαρούς επενδυτές».

Γιάνης Βαρουφάκης: Τι ζητά η Νέα Δημοκρατία;

Επίσης, απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ για τις καταγγελίες του Γιάνη Βαρουφάκη κατά Γιάννη Δραγασάκη ότι «λειτούργησε υπέρ συμφερόντων εταιρείας και όχι υπέρ του δημοσίου συμφέροντος» στο πλαίσιο της Επιτροπής Παιγνίων, ζητά με ανακοίνωση της η ΝΔ. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει πως «ο υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης του Α. Τσίπρα, Γ. Βαρουφάκης, στη συνέντευξή του στην εφημερίδα Το Βήμα διατυπώνει πολύ βαριές καταγγελίες κατά του τότε αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη, ότι λειτούργησε υπέρ συμφερόντων εταιρείας κι όχι υπέρ του δημόσιου συμφέροντος».

«Οι καταγγελίες είναι σαφείς και ονομαστικές και περιμένουμε σαφείς απαντήσεις από τον κ. Δραγασάκη αλλά και από τον κ. Τσίπρα για τα καταγγελλόμενα σε βάρος του αντιπροέδρου του. Διαψεύδουν αυτά που λέει ο τότε υπουργός Οικονομικών; Τους συκοφαντεί ή περιγράφει αυτό που έζησε; Δεν πρόκειται περί ενός θέματος κομματικής αντιπαράθεσης, αλλά για μια πολύ σοβαρή υπόθεση δημόσιου συμφέροντος. Αναμένουμε τις απαντήσεις τους», καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments