Ελλάδα

Αμφιλοχία: Νέος θάνατος από κορωνοϊό

Αμφιλοχία: Νέος θάνατος από κορωνοϊό
Αμφιλοχία: Κρίσιμα τα πράγματα και στα Λουτρά μετά το νέο θάνατο νοσηλευόμενου στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Αγρινίου.

Άλλος ένας νεκρός από κορωνοϊό στην Αμφιλοχία. Η κατάσταση βρίσκεται σε πολύ κρίσιμα επίπεδα. Με τους λοιμωξιολόγους να ανησυχούν για τα επόμενα βήματα της πανδημίας. Τα κρούσματα βρίσκονται σε πολύ υψηλά επίπεδα, ενώ οι διασωληνωμένοι σε ακόμα υψηλότερα. Το ΕΣΥ βρίσκεται στα όρια του λόγω της αύξησης των διασωληνωμένων με πολλούς ασθενείς να πρέπει να μπουν σε λίστα αναμονής για την νοσηλεία τους σε ΜΕΘ.

Αμφιλοχία: Νέος θάνατος από κορωνοϊό

Θλίψη προκαλεί στο Λουτρό Αμφιλοχίας και την ευρύτερη περιοχή η είδηση ενός ακόμη θανάτου από κορωνοϊό. Ο λόγος,  για έναν 75χρονο,  ο οποίος νοσηλευόταν για αρκετές ημέρες στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Αγρινίου και άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή νικημένος από την ασθένεια. Στο Νοσοκομείο Αγρινίου νοσηλεύονται 27 στην κλινική κορωνοϊού και στην ΜΕΘ 5 ασθενείς, αριθμός που μεταβάλλεται συνεχώς αφού ορισμένοι έχουν πιο ήπια συμπτώματα και γίνεται μεγάλη ανακύκλωση.

Στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου στην κλινική κορωνοϊού νοσηλεύονται 16 ασθενείς. Τέλος σχετικά με την προμήθεια του μοριακού αναλυτή στο Νοσοκομείο Αγρινίου μπορεί, όπως λένε οι πληροφορίες, να βαίνουν προς το τέλος οι σχετικές διαδικασίες, όμως δεν προβλέπετε σύντομα η έλευσή του.

Τα κρούσματα κορωνοϊού στην Αιτωλοακαρνανία

Οκτώ νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε χθες Κυριακή 28 Μαρτίου ο ΕΟΔΥ στην Αιτωλοακαρνανία. Τα περισσότερα από αυτά και συγκεκριμένα τρία, εντοπίζονται στη Ναύπακτο. Δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού «χρεώνεται» το Μεσολόγγι, ενώ από ένα νέο κρούσμα κατανέμεται σε Αγρίνιο, Βόνιτσα και Πάλαιρο.

Η κατάσταση των ΜΕΘ

Ο κορωνοϊός έχει «φουλάρει» τις ΜΕΘ. Τα κρούσματα του κορωνοϊού παραμένουν στα ύψη με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι διασωληνωμένοι. Το μεγαλύτερο πρόβλημα, όμως, όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος εντοπίζεται στα νοσοκομεία που δεν διαθέτουν ΜΕΘ κορωνοϊού. Για παράδειγμα στο Αττικό, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, μεταφέρονται ασθενείς από κλινική σε κλινική για να βρουν οξυγόνο, το οποίο δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες των 250 ασθενών με κορωνοϊό που νοσηλεύονται σε αυτό.

Επίσης, στο Αγία Όλγα που εφημερεύει σήμερα, όλες οι κλίνες κορωνοιού είναι κατειλημμένες με περιστατικά και δεν υπάρχει κενό κρεβάτι. «Προκειμένου να ανταπεξέλθει στην εφημερία, έβαλε 18 ράντζα στις κλινικές κορωνοιού», σημειώνει ο κ. Γιαννάκος, αποκαλύπτοντας πως στο Γεννηματάς πέθανε διασωληνωμένος ασθενής 37 ετών εκτός ΜΕΘ.

«Στη πραγματικότητα οι διασωληνωμένοι σε λίστα αναμονής είναι πολλαπλάσιοι, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εντοπίζεται στα νοσοκομεία που δεν διαθέτουν ΜΕΘ κορωνοιού, όπως για παράδειγμα το νοσοκομείο της Νίκαιας, το οποίο έχει 11 διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ», τονίζει, σημειώνοντας ότι τα νοσοκομεία εισάγουν στις Εντατικές κυρίως δικούς τους νοσηλευομένους και όχι νέα περιστατικά.

Κορωνοϊός

Κορωνοϊός

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments