Ελλάδα

Ίλβα Γιόχανσον: Να κάνουμε ευρωπαϊκό το θέμα του προσφυγικού

Ίλβα Γιόχανσον: Να κάνουμε ευρωπαϊκό το θέμα του προσφυγικού
Ίλβα Γιόχανσον: «Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν όρια στην υπομονή και ότι αυτά έχουν εξαντληθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Ίλβα Γιόχανσον, η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, βρίσκεται στην Ελλάδα από την Κυριακή με σκοπό να επισκεφθεί τη Σάμο και τη Λέσβο λόγω του προσφυγικού. Σύμφωνα με το πρόγραμμά της, την Τρίτη, η Ευρωπαία επίτροπος θα συναντηθεί στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τους υπουργούς Εξωτερικών Νίκο Δένδια, Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής  Γιάννη Πλακιωτάκη, και με την υφυπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη.

Μάλιστα, σήμερα έδωσαν και συνέντευξη Τύπου η Ίλβα Γιόχανσον με τον Νότη Μηταράκη. Στην αρχή της συνέντευξης μάλιστα, η κ. Γιόχανσον τόνισε πως υπάρχει  έλλειψη ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής και πως κάποια ακριτικά νησιά της Ελλάδας έχουν επωμιστεί βάρος και αυτό δεν είναι ανεκτό. «Πρέπει να κάνουμε ευρωπαϊκό το θέμα του προσφυγικού. Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν όρια στην υπομονή και ότι αυτά έχουν εξαντληθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Γιόχανσον. Ίλβα Γιόχανσον

Σημειώνεται πως χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε η πορεία διαμαρτυρίας από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου προς τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και νησιωτικής πολιτικής στη Μυτιλήνη. Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για την προοπτική κατασκευής νέας δομής και για τα όσα προτείνεται να περιλαμβάνονται στο νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης.

Ίλβα Γιόχανσον: Γιατί δεν συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου;

Πιο συγκεκριμένα, μεγάλος αριθμός πολιτών απέκλεισε σήμερα το κτίριο της Περιφέρειας βορείου Αιγαίου στο λιμάνι της Μυτιλήνης όπου για τις 13.00 το μεσημέρι είχε προγραμματισθεί συνάντηση της Ευρωπαίας Επιτρόπου Ίλβα Γιόχανσον και του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη με τον περιφερειάρχη βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη και τους δημάρχους Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη και δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο.

Περίπου στις 12.30 το μεσημέρι και ενώ η κ. Γιόχανσον κατευθυνόταν από τη Σάμο προς τη Λέσβο, ο κ. Μουτζούρης απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους έκανε γνωστό ότι αν θέλει η κ. Γιόχανσον ας συναντηθεί με τους δημάρχους μα ο ίδιος δεν πρόκειται να συναντηθεί μαζί της». Κύκλοι του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής σχολιάζοντας τη δήλωση Μουτζούρη σημείωσαν ότι «αν δεν έχει κάτι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου να καταθέσει στον διάλογο για το νέο σύμφωνο μετανάστευσης τότε πράγματι δεν έχει νόημα η συνάντηση». Ίλβα Γιόχανσον

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments