Διεθνή

Ερντογάν Μπάιντεν: Δεν έχει γίνει ακόμα η επικοινωνία

Ερντογάν Μπάιντεν: Δεν έχει γίνει ακόμα η επικοινωνία
Ερντογάν Μπάιντεν: Ο Τούρκος και ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχουν επικοινωνήσει ακόμα, κάτι που δείχνει ότι οι σχέσεις ΗΠΑ - Τουρκίας περνούν κρίση.

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Τζο Μπάιντεν δεν έχουν μιλήσει ακόμα στο τηλέφωνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του Αμερικανού προέδρου. Ο Μπάιντεν φαίνεται να αναβάλλει διαρκώς το συγκεκριμένο τηλεφώνημα. Αντίθετα, θυμίζουμε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος έχει μιλήσει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ έστειλε και τις ευχές του για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Η μη επικοινωνία με τον Αμερικανό πρόεδρο αποτελεί ακόμη έναν πονοκέφαλο για τον Ερντογάν, ο οποίος βλέπει την τουρκική οικονομία να καταρρέει λόγω και των χειρισμών του απέναντι στη Δύση. Ο Τζο Μπάιντεν βέβαια κάλεσε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο διαδικτυακό Παγκόσμιο Φόρουμ για το κλίμα, τον Απρίλιο, μαζί με άλλους ηγέτες από 40 χώρες, αλλά δεν είναι αυτό που επιθυμεί ο Τούρκος πρόεδρος. Μετά την επικοινωνία του Τζο Μπάιντεν με τον Κυριάκο Μητσοτάκης υπάρχει πίεση από την τουρκική πλευρά για επικοινωνία και με τον Τούρκο πρόεδρο όμως ο Λευκός Οίκος αρνείται αυτό το ενδεχόμενο.

Το γεγονός πως ο Μπάιντεν επικοινώνησε πρώτα με την ελληνική πλευρά, ακόμη και αν έγινε με αφορμή των επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, έχει θορυβήσει την απέναντι πλευρά που δεν έχει συνηθίσει να μην έχει απευθείας επαφές με τις ΗΠΑ.

Ερντογάν Μπάιντεν: Δεν έχει γίνει ακόμα η επικοινωνία σε αντίθεση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη που έχει μιλήσει με τον Αμερικανό πρόεδρο

Ερντογάν Μπάιντεν: Δεν έχει γίνει ακόμα η επικοινωνία σε αντίθεση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη που έχει μιλήσει με τον Αμερικανό πρόεδρο

Άλλωστε, ο Μπάρακ Ομπάμα είχε κάνει ένα από τα πρώτα του ταξίδια στην Τουρκία, ενώ ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ είχε τις καλύτερες σχέσεις με τον Ερντογάν, έστω κι αν υπήρχαν και στιγμές έντασης.

Σύμφωνα με Τούρκους διπλωμάτες, πάντως, φημολογείται πως υπάρχει πιθανότητα ο Αμερικανός πρόεδρος να επικοινωνήσει προσεχώς με τον Τούρκο ομόλογό του.

Θυμίζουμε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Τζο Μπάιντεν είχαν την πρώτη τους συνομιλία στις 25 Μαρτίου σε μια γεμάτη μέρα για τον Έλληνα πρωθυπουργό λόγω των εκδηλώσεων για την 25η Μαρτίου και τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι δύο ηγέτες συνομίλησαν ανήμερα της εθνικής επετείου της Ελλάδας και λίγο μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής. Η συνομιλία διήρκεσε περίπου 30 λεπτά και έγινε, σύμφωνα με τις ελληνικές κυβερνητικές, σε πολύ καλό κλίμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments