Διεθνή

Γαλλία: Επιδεινώνεται η υγειονομική κατάσταση

Γαλλία: Επιδεινώνεται η υγειονομική κατάσταση
Γαλλία: Καμία χαλάρωση των μέτρων δεν προβλέπεται, αφού τα κρούσματα παραμένουν σε υψηλά νούμερα.

Συνεχίζεται τη “μάχη” με τον κορωνοϊό στη Γαλλία. Η χώρα βρίσκεται σε νέο lockdown ενώ στις 25 Μαρτίου κατέγραψε νέο αρνητικό ρεκόρ διασωληνωμένων. Σήμερα, ο υπουργός Οικονομικών, Μπρουνό Λεμέρ, δήλωσε ότι η υγειονομική κατάσταση επιδεινώνεται κατά το τρίτο κύμα της πανδημίας και πως «όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι για την προστασία των πολιτών».

Γαλλία: Αποκλείεται το άνοιγμα κι άλλων επιχειρήσεων

Ο Λεμέρ δήλωσε επίσης στον ραδιοφωνικό σταθμό France Info ότι η Γαλλία θα πρέπει να αποφύγει την υιοθέτηση αυστηρότερων μέτρων για την ανακοπή της εξάπλωσης της COVID-19 για όσο καιρό μπορέσει και απέκλεισε αλλαγές στον κατάλογο των καταστημάτων και επιχειρήσεων που τους έχει επιτραπεί να μείνουν ανοικτά. «Αυτή η λίστα δεν θα αλλάξει», υπογράμμισε ο Λεμέρ.

Παράλληλα, είπε: «Σήμερα το να στέλνουμε το μήνυμα ότι θα ανοίξουμε κάποιες επιχειρήσεις την ώρα που η κατάσταση επιδεινώνεται, δεν είναι προς το συμφέρον της χώρας». Σημειώνεται ότι  Βάσει των περιορισμών για την COVID-19 που ισχύουν σε 19 περιοχές υψηλού κινδύνου, μεταξύ των οποίων και του Παρισιού, στα καταστήματα που επιτρέπεται να παραμένουν ανοικτά περιλαμβάνονται αυτά που πωλούν τρόφιμα, βιβλία, λουλούδια και σοκολάτες, καθώς και τα κομμωτήρια.

Τα καταστήματα ενδυμάτων, επίπλων και καλλυντικών δεν επιτρέπεται να ανοίξουν. Αυτό έχει προκαλέσει απογοήτευση μεταξύ των ιδιοκτητών των λεγόμενων μη απαραίτητων καταστημάτων που έχουν αναγκαστεί να κρατούν κλειστές τις επιχειρήσεις τους. Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν υπεραμύνθηκε την περασμένη εβδομάδα της απόφασής του να μην επιβάλει τρίτο, ολικό lockdown και να διατηρήσει ανοικτά τα καταστήματα, αλλά είπε ότι πιθανόν να χρειαστούν περαιτέρω περιορισμοί.

Ακόμη, ο Μακρόν σημείωσε ότι «επιταχύνεται η εκστρατεία εμβολιασμού. Πρώτα θα ξεκινήσουμε με όλους όσοι είναι άνω των 75 ετών και δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί και θα αναζητήσουμε και την αμέσως μικρότερη ηλικιακή ομάδα και επίσης θα διαθέσουμε ραντεβού για εμβολιασμούς σε όσους είναι άνω των 70». 

Σημειώνεται ότι από την Μασσαλία ως την Τουλόν και από την Λυών ως το Παρίσι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για την μετατροπή ορισμένων από τους μεγαλύτερους αθλητικούς χώρους της Γαλλίας, ανάμεσά τους και του Stade de France στο Παρίσι, σε κέντρα μαζικών εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού. Μέχρι τα μέσα Απριλίου περίπου 35 εμβολιαστικά κέντρα αναμένεται να έχουν προετοιμαστεί και να λειτουργούν στο πλαίσιο της προσπάθειας της κυβέρνησης να μειώσει τον κίνδυνο για τους πολίτες που σχετίζεται με την επίσκεψη σε μικρότερα κέντρα υγείας για τον εμβολιασμό τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments