Διεθνή

Γαλλία κορωνοϊός: Ρεκόρ διασωληνωμένων για το 2021

Γαλλία κορωνοϊός: Ρεκόρ διασωληνωμένων για το 2021
Γαλλία κορωνοϊός: Αρνητικό ρεκόρ διασωληνωμένων στη Γαλλία, όπου 4.709 άτομα νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Ο κορωνοϊός καλπάζει στη Γαλλία, με τις αρχές να αναφέρουν ότι 4.709 άτομα νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπεία με κορωνοϊό. Αποτελεί τον υψηλότερο αριθμό διασωληνωμένων που έχει καταγράψει η Γαλλία για το 2021 και η ανησυχία είναι έντονη, καθώς φαίνεται πως πλησιάζει  το ρεκόρ που είχε καταγραφεί στα μέσα Νοεμβρίου, όταν 4.919 άνθρωποι βρίσκονταν σε ΜΕΘ.

Σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Υγείας, το προηγούμενο 24ωρο είχαν καταγραφεί 228 θάνατοι από κορωνοϊό, αριθμός ελαφρά μειωμένος συγκριτικά με τους 272 καταγεγραμμένους θανάτους της Τετάρτης. Χθες ανακοινώθηκαν 65.373 νέες μολύνσεις, τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό μετά τις 7 Νοεμβρίου όταν είχαν καταγραφεί σχεδόν 87.000 νέες μολύνσεις. Μέχρι στιγμής η Γαλλία έχει καταγράψει 4,4 εκατομμύρια κρούσματα κορωνοϊού, ενώ οι θάνατοι ξεπερνούν τους 93.000.

Γαλλία κορωνοϊός: Νέα σκληρά μέτρα από την Παρασκευή

Την ίδια στιγμή τρεις πόλεις της Γαλλίας, μεταξύ αυτών και η Λυών, θα τεθούν υπό αυστηρούς περιορισμούς για τέσσερις εβδομάδες από την Παρασκευή, ανακοίνωσε η κυβέρνηση την Πέμπτη. Η κίνηση αυτή ακολουθεί τα παρόμοια μέτρα που επιβλήθηκαν μια εβδομάδα νωρίτερα στην περιοχή του Παρισιού και σε μεγάλο μέρος της βόρειας Γαλλίας, όπου τα περισσότερα καταστήματα έχουν κλείσει και έχει τεθεί περιορισμός στις μετακινήσεις των κατοίκων. Συγκεκριμένα, έχει τεθεί σε ισχύ η βραδινή απαγόρευση της κυκλοφορίας και τα εστιατόρια, τα μπαρ, τγα μουσεία και οι κινηματογράφοι είναι κλειστά σε όλη τη χώρα.

«Η πανδημία COVID-19 επιταχύνεται σχεδόν παντού στη Γαλλία», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Olivier Veran, προσθέτοντας ότι η πίεση στο νοσοκομειακό σύστημα θα συνεχίσει να αυξάνεται τις επόμενες ημέρες. «Η γαλλική κυβέρνηση είναι έτοιμη να λάβει αυστηρότερα μέτρα εάν αποτύχουν οι τρέχοντες περιορισμοί για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορανοϊού», συμπλήρωσε.

Την περασμένη εβδομάδα, η Γαλλία επέβαλε lockdown διάρκειας ενός μήνα στο Παρίσι και σε περιοχές του Βορρά, ενώ η εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού και η αύξηση των επιβεβαιωμένων περιστατικών ανάγκασαν τον Πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν να θέσει ασυτηρότερα μέτρα. «Πιστεύουμε ότι αυτά τα μέτρα μπορούν να βοηθήσουν στην αντιστροφή της τάσης. Εάν αυτό δεν συμβεί, θα λάβουμε αυστηρότερα μέτρα. Έχουμε ακόμα μερικές δύσκολες εβδομάδες μπροστά μας», δήλωσε ο Veran στην τηλεοπτική εκπομπή« Quotidien »στο γαλλικό κανάλι TMC.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments