Διεθνή

Κίνα ανάπτυξη: Αναζητά λύσεις άντλησης ενέργειας

Κίνα ανάπτυξη: Αναζητά λύσεις άντλησης ενέργειας
Κίνα ανάπτυξη: Όλο και μεγαλύτερη ανάπτυξη παρουσιάζει η χώρα στον τομέα του διαδικτύου, όμως αντιμετωπίζει πρόβλημα κατανάλωσης ενέργειας.

Η Κίνα έχει καταγράψει μεγάλη ανάπτυξη στον τομέα του διαδικτύου. Ήδη η ακμάζουσα τεχνολογικά Κίνα καταναλώνει μεγάλο ποσοστό ηλεκτρικής ενέργειας. Αξίζει να σημειωθεί πως η μεγάλη ανάπτυξη στην τεχνολογία της έχει δημιουργήσει ενεργειακό πρόβλημα με αποτέλεσμα να πρέπει να βρει λύσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος το συντομότερο δυνατό.

Πιο συγκεκριμένα, η βιομηχανία του διαδικτύου στην Κίνα, έχει καταγράψει μία δυναμική ανάπτυξη κατά τις τελευταίες δεκαετίες. Φυσικά τα μεγάλα κέντρα αποθήκευσης των δεδομένων πληροφορικής, οι βάσεις δεδομένων που διαθέτει, αλλά και τα κέντρα εξυπηρέτησης της κινητής τηλεφωνίας, καταναλώνουν μεγάλα ποσοστά ενέργειας, σε ένα αυξανόμενο επίπεδο και με μεγάλη ταχύτητα.

Σε αναζήτηση πράσινων λύσεων

Έτσι, οι κινεζικές εταιρίες τεχνολογίας της πληροφορικής έχουν αρχίσει να εργάζονται στην αναζήτηση πράσινων λύσεων, για την χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας.Σύμφωνα με μία έρευνα του Κρατικού Ερευνητικού Ινστιτούτου του Ηλεκτρικού Δικτύου της Κίνας, η κατανάλωση ενέργειας, μόνο από τα κέντρα δεδομένων πληροφορικής εκτιμάται ότι ξεπέρασε τα 200 δισεκατομμύρια kWh το 2020. Αντιστοιχώντας σε ποσοστό 2,7% της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος στην Κίνα.

Μέχρι το 2030, η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας από τα κέντρα δεδομένων πληροφορικής στην Κίνα θα ξεπεράσει τα 400 δισεκατομμύρια kWh, αντιστοιχώντας σε ποσοστό 3,7% της συνολικής κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα, σύμφωνα με την ίδια έρευνα.

Στο 10% φτάνει η κατανάλωση ενέργειας μόνο από το διαδίκτυο

«Η κατανάλωση ενέργειας από τη βιομηχανία του διαδικτύου στην Κίνα αυξάνεται με ένα ετήσιο ποσοστό περίπου 10%. Το ποσοστό αυτό, θα διπλασιαστεί σε επτά ή οκτώ χρόνια και θα εξελιχθεί σε έναν κύριο τομέα κατανάλωσης ενέργειας στο μέλλον» όπως δήλωσε, στα πλαίσια της έρευνας, ο καθηγητής Γουάνγκ Γουανφένγκ του πανεπιστημίου Jiaotong του Πεκίνου στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Σύμφωνα με τον Γουάνγκ, που είναι ειδικός στη μείωση των εκπομπών άνθρακα και υπέρμαχος της πράσινης ανάπτυξης, οι επιχειρήσεις του αναφερόμενου τομέα θα πρέπει να δράσουν άμεσα. Θα πρέπει να οικοδομήσουν το συντομότερο δυνατό περισσότερο πράσινες υποδομές για το διαδίκτυο. Ήδη οι κινεζικοί τεχνολογικοί γίγαντες, όπως η Huawei και η Tencent, προσπαθούν να αναπτύξουν μία βιομηχανία του διαδικτύου με μηδενικές εκπομπές άνθρακα. Κίνα ανάπτυξη

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments