Ελλάδα

Παγώνη: Αισιόδοξη για το Πάσχα η καθηγήτρια

Παγώνη: Αισιόδοξη για το Πάσχα η καθηγήτρια
Παγώνη: Για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού μίλησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, ενώ παρουσιάστηκε αισιόδοξη για το φετινό Πάσχα. Τι είπε για την εστίαση.

Η Ματίνα Παγώνη μίλησε στην ΕΡΤ για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού και παρουσιάστηκε αισιόδοξη για το πώς θα κάνουμε φέτος Πάσχα. Να σημειώσουμε, όμως, ότι σήμερα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αναμένεται να έχουμε νέα «έκρηξη» κρουσμάτων, ενώ υπάρχει διασπορά του ιού και σε νοσοκομεία, όπως το ΠΑΓΝΗ στο Ηράκλειο.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, μιλώντας στην εκπομπή Συνδέσεις, αναφέρθηκε στο Πάσχα που έρχεται. «Δεν θα είναι όπως πέρσι. Θα είμαστε έξω με μάσκες και αποστάσεις και ανάλογα με τον αριθμό των κρουσμάτων και πόσα εμβόλια θα έχουμε κάνει, θα αξιολογήσουμε μια εβδομάδα πριν το αν θα μπορούμε να πηγαίνουμε από νομό σε νομό», είπε χαρακτηριστικά.

Ματίνα Παγώνη: Τι δήλωσε για το άνοιγμα της εστίασης

Για την εστίαση είπε ότι μετά τις 10 Απριλίου πρέπει να ανοίξει «γιατί είναι προτιμότερο να καθόμαστε σε εξωτερικούς χώρους με έλεγχο του τι κάνουμε, αντί να μαζευόμαστε όλοι σε μια πλατεία, σε ένα παγκάκι να έχουμε τα αποτελέσματα που έχουμε».

Οσον αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων είπε ότι δεν θα φτάσουμε σε τριψήφιο αριθμό αυτές τις μέρες. Χρειάζεται αγώνα από όλους και να προχωρήσουμε τα εμβόλια είπε και τόνισε τη σημασία της διενέργειας πολλών rapid test, ώστε να ανιχνεύουμε γρήγορα τον ιό και να προλαβαίνουμε τις μεταλλάξεις.

Ματίνα Παγώνη: Τι δήλωσε για το άνοιγμα της εστίασης

Ματίνα Παγώνη: Τι δήλωσε για το άνοιγμα της εστίασης

Τι ανέφερε για τα self test

Για τα οικιακά τεστ, τα self test όπως έχουν γίνει ευρέως γνωστά, είπε πως είναι πολύ εύκολα και θα εκπαιδευτούμε πολύ γρήγορα. «Θα το δείξουμε, θα γίνουν ενημερώσεις και θα μας βοηθήσουν πολύ και τα σχολεία, καθώς στα Γυμνάσια και στα Λύκεια θα εκπαιδευτούν να τα κάνουν οι μαθητές. Είναι πολύ σημαντικά τα self test γιατί θα μπορούν να γίνονται σε βιομηχανίες, σε σουπερμάρκετ», τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Η κ. Παγώνη σημείωσε, όμως, ότι αυτό που έχει σημασία είναι τι θα γίνεται με αποτελέσματα. Εάν είναι θετικό θα πρέπει άμεσα να γίνεται μοριακός έλεγχος, ώστε να υπάρχει επιβεβαίωση και να γίνεται η κατάλληλη διαχείριση, είπε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments