Ελλάδα

Πατούλης κορωνοϊός: Μόνος σύμμαχος ο εμβολιασμός

Πατούλης κορωνοϊός: Μόνος σύμμαχος ο εμβολιασμός
Πατούλης κορωνοϊός: Σε συνέντευξη του, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, μίλησε για το τι θα προκαλέσει ενδεχόμενη άρση των μέτρων.

Ο Γιώργος Πατούλης μίλησε στον ΣΚΑΙ για το ενδεχόμενο μερικής χαλάρωσης των μέτρων. Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου στην παρέμβαση του κλήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες για το σταδιακό άνοιγμα δραστηριοτήτων από τις 5 Απριλίου. Ακόμη διαφορετική άποψη εξέφρασε και για το ενδεχόμενο άνοιγμα των σχολείων.

Συγκεκριμένα, όπως είπε στην συνέντευξη του το πρωί της Τρίτης (30/03), «ο κόσμος είναι πολύ κουρασμένος. Το εμπόριο είναι πολύ κουρασμένο. Οι επιχειρηματίες βρίσκονται σε αδιέξοδο. Μόνος σύμμαχος ο εμβολιασμός». Παράλληλα αναγνώρισε πως υπάρχει μεγάλη πίεση στα νοσοκομεία λόγω της πανδημίας και ταυτόχρονα μεγάλη πίεση από τη κοινωνία για ανοίγματα. Πατούλης κορωνοϊός

Πατούλης κορωνοϊός: “Θα πρέπει να είμαστε πολύ επιφυλακτικοί”

Σχετικά με το ενδεχόμενο ανοίγματος του λιανεμπορίου, ο κ. Πατούλης σημείωσε πως «θα πρέπει να είμαστε πολύ επιφυλακτικοί γιατί μπορεί να υπάρξει μια περαιτέρω φάση της πανδημίας. Θέλουμε να έχουμε ένα καλό καλοκαίρι είναι να επιστρέψουμε σε πισωγυρίσματα;».

Σημείωσε ότι το εθνικό σύστημα υγείας δοκιμάζεται και ότι υπήρξαν κάποιες σωστές ενέργειες του υπουργείου για την ενδυνάμωση του συστήματος με ιδιώτες γιατρούς αλλά «δεν παύει να υπάρχει το μεγάλο θέμα των θέμα όπου δίνεται καθημερινή μάχη για τα κρεβάτια».

Πατούλης κορωνοϊός: Αντίθετος στο άνοιγμα των σχολείων

Σημείωσε πάντως ότι πρέπει να γίνουν μικρά βήματα για τα ανοίγματα με πρώτο το λιανεμπόριο. Για τα σχολεία όμως ο κ. Πατούλης παρουσιάστηκε αντίθετος σε ενδεχόμενο άνοιγμα, λέγοντας ότι «ένα άνοιγμα σχολείων αυτή τη στιγμή θα σήμαινε ιδιαίτερες διαδικασίες αύξησης των κρουσμάτων και περαιτέρω πίεσης του εθνικού συστήματος υγείας».

Τόνισε πως τα self tests και τα rapid tests θα βοηθήσουν πάρα πολύ στο άνοιγμα, αλλά «όλα αυτά θέλουν μικρά προσεχτικά βήματα» με πρώτο το λιανεμπόριο που θα δώσει διέξοδο στη ψυχολογία όλων μας». Σημείωσε ότι το λιανεμπόριο θα ανοίξει στις 5 Απριλίου αφήνοντας ερωτηματικά για το άνοιγμα των σχολείων στις 12 Απριλίου.

Πατούλης κορωνοϊός: Πρόβλεψη για το άνοιγμα της εστίασης

Σχετικά με την εστίαση ο κ. Πατούλης τόνισε πως μετά τα μέσα Απριλίου θα αξιολογηθεί η κατάσταση, εκτιμώντας πως βλέπει την εστίαση να ανοίγει «προς το Μάιο».

Για το ενδεχόμενο μετακινήσεων από νομό σε νομό τη περίοδο του Πάσχα, ο κ. Πατούλης τόνισε: «Δεν θα έχουμε Πάσχα όπως το περιμένουμε. Θεωρώ όμως ότι θα έχουμε άνοιγμα Πάσχα. Θα μπορέσουμε να ανοίξουμε τους νομούς. Θα μπορέσουμε να μετακινηθούμε, πάντα όμως με προσεχτικό τρόπο».

Διευκρίνισε δε για το αν οι μετακινήσεις θα γίνονται από νομό σε νομό η διαδημοτικά, σημειώνοντας ότι «αυτό θα πρέπει να το δούμε στις επόμενες εβδομάδες. Οποιαδήποτε μεγάλα άλματα θα μας πάνε πίσω».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments