Ελλάδα

Άρση μέτρων: Τα σενάρια για λιανεμπόριο και σχολεία

Άρση μέτρων: Τα σενάρια για λιανεμπόριο και σχολεία
Άρση μέτρων: Η επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, τα σχολεία και οι διαδημοτικές μετακινήσεις θα τεθούν στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Όλο και περισσότερη συζήτηση γίνεται το τελευταίο διάστημα για σταδιακή άρση των μέτρων. Ωστόσο, οι ειδικοί εμφανίζονται προβληματισμένοι. Το γεγονός ότι τα κρούσματα παραμένουν αυξημένα σε συνδυασμό με το ότι οι περισσότερες περιοχές της χώρας βρίσκονται στο “κόκκινο” δεν τους επιτρέπει να παίρνουν βιαστικές αποφάσεις.

Άρση μέτρων: Προϋπόθεση η εξέλιξη της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας

«Κλειδί» για να ξεκινήσει με ασφάλεια το άνοιγμα σε λιανεμπόριο και σχολεία είναι τα self test στα οποία έγινε διεξοδική αναφορά στην ενημέρωση (26/3) του υπουργείου Υγείας. Προϋπόθεση επίσης για κάθε βήμα αποτελεί η εξέλιξη της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας όπως και η κατάσταση στο σύστημα Υγείας.

Ήδη η Επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Yγείας επεξεργάζεται το άνοιγμα κάποιων δραστηριοτήτων που θα γίνει την επόμενη μέρα, «όταν δηλαδή μειωθούν τα νέα κρούσματα και οι εισαγωγές ασθενών covid-19 στα νοσοκομεία» είπε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας. Βάνα Παπαευαγγέλου. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, είπε από την μεριά του ότι η επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, τα σχολεία και οι διαδημοτικές μετακινήσεις θα τεθούν στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Άρση μέτρων: Η κυβέρνηση σχεδιάζει επανεκκίνηση του λιανεμπορίου στις 5 Απριλίου

Η κυβέρνηση επιθυμεί το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 5 Απριλίου, έστω και με μία μεταβατική εβδομάδα -για αγορές με τη μέθοδο του click in shop- μέχρι τις 12 Απριλίου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κεντρικός στόχος παραμένει το καθολικό άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 5 Απριλίου, ωστόσο αυτό θα κριθεί στα μέσα της επόμενης εβδομάδας όπου θα γίνει συζήτηση στην Επιτροπή των Ειδικών.

Πλέον το ενδεχόμενο του ανοίγματος την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την προσεχή Δευτέρα (29/3) εγκαταλείφθηκε καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα και η αφόρητη πίεση που δέχεται του Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν επέτρεψαν να συμβεί κάτι τέτοιο. Σημειώνεται ότι με όποιον τρόπο κι αν ανοίξει το λιανεμπόριο, είτε με click in shop, είτε με click away, θα συνοδεύεται από κάποιους απαραίτητους περιορισμούς.

Άρση μέτρων: Τι θα γίνει με τα σχολεία

Όσον αφορά τα σχολεία, θυμίζουμε ότι το υπουργείο Παιδείας κατέθεσε πρόταση στην Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων για άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων στις 5 Απριλίου με rapid tests σε καθηγητές και μαθητές κάθε εβδομάδα. Η πρόταση βασίζεται σε τεχνική που ακολουθούν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες και αυτή ήταν η βάση συζήτησης για την Επιτροπή, όπου το κλίμα για την εν λόγω πρόταση, ήταν θετικό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments