Ελλάδα

Άρση μέτρων: Στόχος το άνοιγμα στις 5 Απριλίου

Άρση μέτρων: Στόχος το άνοιγμα στις 5 Απριλίου
Άρση μέτρων: "Κλειδί" για την σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα αποτελούν τα self tests. Τι λέει η κυβέρνηση για την επέκταση του ωραρίου κυκλοφορίας και τις μετακινήσεις από νομό σε νομό.

Πονοκέφαλο προκαλεί στους ειδικούς η άρση των μέτρων. Τα κρούσματα παραμένουν υψηλά και οι διασωληνωμένοι συνεχίζουν να σπάνε το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο. Την ίδια ώρα ωστόσο το πολύμηνο lockdown έχει κουράσει τους πολίτες, οι οποίοι πλέον φαίνεται πως αψηφούν τα μέτρα.

Άρση μέτρων: Προτεραιότητα το λιανεμπόριο

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, η επιτροπή των ειδικών θα συγκεντρώσει όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα και στη συνεδρίαση της Τετάρτης θα προχωρήσει στην εισήγησή της προς την κυβέρνηση για τη σταδιακή χαλάρωση των περιορισμών. Σύμφωνα με πληροφορίες, και με τα έως τώρα δεδομένα και τις εκτιμήσεις των ειδικών, η κυβέρνηση κινείται στην κατεύθυνση του σταδιακού ανοίγματος από τη Δευτέρα 5 Απριλίου. Προτεραιότητα δίνεται στο λιανεμπόριο, προκειμένου να ξεκινήσει η επανεκκίνηση της οικονομίας, αλλά και το άνοιγμα των σχολείων και συγκεκριμένα των γυμνασίων και των λυκείων.

Στην περίπτωση του λιανεμπορίου για το ελεγχόμενο άνοιγμα θα προβλέπεται η συνέχιση των μέτρων αυτοπροστασίας και τα οικιακά τεστ (self tests), όπως είπε χθες χαρακτηριστικά ο κ. Σκέρτσος, τονίζοντας ωστόσο πως η σταδιακή άρση του lockdown θα γίνει με πολύ μεγάλη προσοχή. Όπως όλα δείχνουν αν προκριθεί το άνοιγμα των καταστημάτων η αρχή αναμένεται να γίνει με τη μέθοδο του click away. Σε ό,τι αφορά τα σχολεία ήδη από την περασμένη εβδομάδα το υπουργείο Παιδείας είχε ζητήσει από την επιτροπή των ειδικών να εξετάσει το ενδεχόμενο της επιστροφής των μαθητών στις τάξεις.

Άρση μέτρων: Τι είπε σήμερα η Αριστοτελία Πελώνη

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, είπε πως προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν το λιανεμπόριο και τα σχολεία, με πρώτα τα γυμνάσια και τα λύκεια). «Θέλουμε να γίνουν προσαρμογές στα μέτρα, να δοθούν “ανάσες” στην κοινωνία και να επιτραπούν δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Παράλληλα, η κ. Πελώνη, αναφερόμενη στις διαδημοτικές μετακινήσεις και στις μετακινήσεις από νομό σε νομό, αλλά και στην επέκταση του ωραρίου κυκλοφορίας, είπε πως είναι νωρίς ακόμα για αυτές. Για το άνοιγμα της εστίασης, εκτίμησε πως θα εξεταστεί μετά τα μέσα Απριλίου, εφόσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να επιτραπούν οι αθλητικές δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους, συστήνοντας λίγο υπομονή για την ανακοίνωση των νέων μέτρων.

Θυμίζουμε ότι χτες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.449 κρούσματα, εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 254.031 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 51.5% άνδρες. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 54, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 7.880 θάνατοι. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 735 (64.4% άνδρες).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments