Διεθνή

Ιταλία κορωνοϊός: Υποχρεωτική καραντίνα στους ταξιδιώτες από την ΕΕ

Ιταλία κορωνοϊός: Υποχρεωτική καραντίνα στους ταξιδιώτες από την ΕΕ
Ιταλία κορωνοϊός: Θα επιβληθεί υποχρεωτική καραντίνα πέντε ημερών στους ταξιδιώτες που έρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο κορωνοϊός συνεχίζει να ταλαιπωρεί την Ιταλία η οποία αποφάσισε να επιβάλει υποχρεωτική καραντίνα πέντε ημερών σε όλους όσοι φθάνουν ή επιστρέφουν στη χώρα από ταξίδια σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με ό,τι έγινε γνωστό από πηγές στο ιταλικό υπουργείο Υγείας.

Οι ταξιδιώτες θα πρέπει λοιπόν, να έχουν κάνει τεστ για τον κορωνοϊό πριν αναχωρήσουν από τη χώρα και να κάνουν και άλλο τεστ μετά το τέλος της περιόδου καραντίνας. Παρόμοια μέτρα ισχύουν ήδη για τα ταξίδια σε χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι πηγές δεν είπαν για πόσο θα παραμείνουν σε ισχύ οι νέοι περιορισμοί.

Σημειώνεται πως το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία καταγράφηκαν 12.916 περιστατικά κορωνοϊού και 417 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 156.692 διαγνωστικά τεστ, το 8,2% από τα οποία ήταν θετικό στον κορωνοϊό. Την προηγούμενη ημέρα, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 7,2%, τα κρούσματα ήταν 19.611 και 297 οι θάνατοι.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας, οι ασθενείς είναι 42 περισσότεροι από χθες, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 462 περισσότερα. Παράλληλα, ο Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα υπέγραψε συμφωνία με τις περιφέρειες και τους φαρμακοποιούς για να δοθεί νέα ώθηση στην εκστρατεία εμβολιασμού κατά του κορονοϊού. Οι πολίτες, στο εξής, θα μπορούν να εμβολιάζονται και στα φαρμακεία.

Η πρώτη περιφέρεια που άρχισε πριν από λίγο να χορηγεί το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και στους χώρους των φαρμακείων ήταν η Λιγουρία, με πρωτεύουσα την Γένοβα. Τέλος από τις 19 Απριλίου, στην Ιταλία αναμένεται να είναι διαθέσιμο και το εμβόλιο της εταιρίας Johnson & Johnson κατά του κορωνοϊού. Κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους, στις διάφορες περιφέρειες της χώρας έχει προγραμματισθεί η παράδοση 7,3 εκατομμυρίων δόσεων του συγκεκριμένου σκευάσματος.

Επίσης, να αναφέρουμε πως οι Ιταλοί ξενοδόχοι εκφράζουν την απογοήτευση και την έντονη δυσαρέσκειά τους για τα τελευταία μέτρα της κυβέρνησης της Ρώμης, βάσει των οποίων οι πολίτες μπορούν να μεταβούν, αεροπορικώς, σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά δεν τους επιτρέπεται να βγουν από τον δήμο ή την περιφέρεια, στην οποία διαμένουν μόνιμα, για να επισκεφθούν μια άλλη περιοχή της χώρας τους. Σε συνέντευξή στην εφημερίδα Corriere della Sera, o πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιταλών Ξενοδόχων Μπερναμπό Μπόκα τόνισε χαρακτηριστικά: «Τα ξενοδοχεία και ολόκληρος ο μηχανισμός φιλοξενίας μας έχει σταματήσει να λειτουργεί. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε πώς είναι δυνατόν να επιτρέπονται τα ταξίδια εκτός εθνικών συνόρων, αλλά να απαγορεύονται τα ταξίδια εντός Ιταλίας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments