Ελλάδα

Εμβόλιο Ελλάδα: Ξεκινά ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών

Εμβόλιο Ελλάδα: Ξεκινά ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών
Εμβόλιο Ελλάδα: Μέσα σε αυτήν την εβδομάδα ξεκινά ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών στα εμβολιαστικά κέντρα από αδιάθετες δόσεις των σκευασμάτων.

Το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού πρόκειται να πάρουν οι εκπαιδευτικοί στην Ελλάδα. Με πρωτοβουλία της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, ξεκινούν άμεσα οι εμβολιασμοί καθηγητών και δασκάλων με αδιάθετες δόσεις εμβολίων σε Εμβολιαστικά Κέντρα. Την ίδια ώρα πληθαίνουν τα σενάρια για άνοιγμα των σχολείων τον Απρίλιο.

Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή 2 Απριλίου θα ενεργοποιηθεί η διαδικασία ειδοποίησης των εκπαιδευτικών. Η ειδοποίηση θα γίνει μέσω της Ομάδας Συντονισμού Εμβολιασμών, για την αναπλήρωση αδιάθετων δόσεων εμβολίων στα αντίστοιχα εμβολιαστικά κέντρα. Εμβόλιο Ελλάδα

Εμβόλιο Ελλάδα:  Η εγκύκλιος του Υπουργείου

Το υπουργείο θα εκδώσει εγκύκλιο, η οποία καθορίζει λεπτομέρειες για τον τρόπο κατάρτισης του ενιαίου τελικού καταλόγου εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων) και μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΕΠ-ΕΒΠ).

Ο κατάλογος θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι αύριο, Πέμπτη 1η Απριλίου, και θα καταρτιστεί με κριτήριο την ημερομηνία γέννησης, κατά φθίνουσα σειρά ηλικίας (σε περίπτωση ίδιας ηλικίας γέννησης η ταξινόμηση θα γίνεται αλφαβητικά).

Σημειώνεται, ότι το ποσοστό των εκπαιδευτικών που έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να εμβολιαστούν εθελοντικά με τις δόσεις που περισσεύουν από τον προγραμματισμό είναι της τάξης του 30%, σύμφωνα με όσα ανέφερε, νωρίτερα σήμερα, η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.

Εμβόλιο Ελλάδα: Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία

Επίσης, σήμερα η κ. Γκίκα μίλησε για τον σχεδιασμό που βρίσκεται σε εξέλιξη αναφορικά με το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων. Μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε ότι το ιδανικό θα ήταν να επιστρέψουν οι μαθητές στις τάξεις, αλλά εφόσον αυτό δεν είναι εφικτό, τουλάχιστον η δευτεροβάθμια, τα γυμνάσια και τα λύκεια γιατί έχουν μείνει πολύ περισσότερο χρόνο κλειστά. Όπως είπε η τηλεκπαίδευση έχει βοηθήσει στην κάλυψη της ύλης, αλλά είναι απαραίτητη η δια ζώσης διδασκαλία για τις επαναλήψεις, αλλά και για ψυχοπαιδαγωγικούς λόγους.

Η σκέψη του υπουργείου, όπως σημείωσε, είναι να γίνονται τα αυτοδιαγνωστικά τεστ από εκπαιδευτικούς, προσωπικό και μαθητές άνω των 12 ετών στο σπίτι, μόλις αυτά διατεθούν στα φαρμακεία και θα εντάσσονται στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδιασμού της κυβέρνησης για τα self test. «Οι γονείς θα τα παραλαμβάνουν από τα φαρμακεία, θα τα πραγματοποιούν στο σπίτι και μετά οι μαθητές θα έρχονται στο σχολείο, το ίδιο θα ισχύει για εκπαιδευτικούς. Είμαστε στο σχεδιασμό αυτής της διαδικασίας, το πώς δηλαδή θα προσέρχονται οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί, και με ποια βεβαίωση θα τεκμηριώνεται ότι έγινε το τεστ και είναι αρνητικό» είπε. Πατούλης κορωνοϊός

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments