Ελλάδα

Εμβολιασμοί: Αδιάθετα εμβόλια και στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς

Εμβολιασμοί: Αδιάθετα εμβόλια και στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς
Εμβολιασμοί: Αναλυτικά τι προβλέπει η εγκύκλιος της γενικής γραμματέως του υπουργείου Παιδείας.

Τον εμβολιασμό και των ιδιωτικών εκπαιδευτικών με αδιάθετα εμβόλια, προβλέπει εγκύκλιος της γενικής γραμματέως του υπουργείου Παιδείας, Αναστασίας Γκίκα. Θυμίζουμε ότι χθες έγινε γνωστό ότι ξεκινούν άμεσα οι εμβολιασμοί καθηγητών και δασκάλων με αδιάθετες δόσεις εμβολίων σε Εμβολιαστικά Κέντρα. Την ίδια ώρα πληθαίνουν τα σενάρια για άνοιγμα των σχολείων τον Απρίλιο.

Αναλυτικά η εγκύκλιος για τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται στις ιδιωτικές σχολικές μονάδες:

Προκειμένου να ενεργοποιηθεί η δυνατότητα του εμβολιασμού των εκπαιδευτικών που εργάζονται στις ιδιωτικές σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με αναπλήρωση αδιάθετων δόσεων εμβολίων σε Εμβολιαστικά Κέντρα, παρακαλούμε να συμπληρωθούν τα κάτωθι στοιχεία στο επισυναπτόμενο υπολογιστικό φύλλο (excel), έτσι ώστε να καταρτισθεί αναλυτική κατάσταση με τα ονοματεπώνυμα, αριθμό κινητού τηλεφώνου και τους Αριθμούς Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α) των ενδιαφερόμενων, οι οποίοι επιθυμούν να λάβουν μέρος για πρώτη φόρα στον εμβολιασμό.

Οι ενδιαφερόμενοι υποχρεούνται να δηλώσουν ρητώς (είτε με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, είτε με Υπεύθυνη Δήλωση του ν. 1599/1986) προς τη Διεύθυνση της σχολικής μονάδας, ότι συναινούν στην αποστολή των ως άνω στοιχείων στα Υπουργεία Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης για να ενεργοποιηθούν τα ΑΜΚΑ και να καταστούν δικαιούχοι εμβολιασμού.

Σημειώνεται ότι τα ανωτέρω στοιχεία συμπληρώνονται από τους/τις Διευθυντές των ιδιωτικών σχολικών μονάδων αποκλειστικά στη συγκεκριμένη ψηφιακή μορφή (excel) και αποστέλλονται έως την 01.04.2021. στο Υπουργείο Υγείας στην ειδική ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]. Εκ παραλλήλου, τα ως άνω στοιχεία αποστέλλονται στην οικεία Διεύθυνση Εκπαίδευσης για να ενσωματωθούν στον κοινό κατάλογο που διαχειρίζεται η αντίστοιχη ομάδα συντονισμού εμβολιασμών, προκειμένου να καλούνται όλοι οι Εκπαιδευτικοί (Δημόσιοι και Ιδιωτικοί) κατά σειρά ηλικίας.

Εμβολιασμοί: Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία

Επίσης, σήμερα η κ. Γκίκα μίλησε για τον σχεδιασμό που βρίσκεται σε εξέλιξη αναφορικά με το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων. Μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε ότι το ιδανικό θα ήταν να επιστρέψουν οι μαθητές στις τάξεις, αλλά εφόσον αυτό δεν είναι εφικτό, τουλάχιστον η δευτεροβάθμια, τα γυμνάσια και τα λύκεια γιατί έχουν μείνει πολύ περισσότερο χρόνο κλειστά. Όπως είπε η τηλεκπαίδευση έχει βοηθήσει στην κάλυψη της ύλης, αλλά είναι απαραίτητη η δια ζώσης διδασκαλία για τις επαναλήψεις, αλλά και για ψυχοπαιδαγωγικούς λόγους.

Η σκέψη του υπουργείου, όπως σημείωσε, είναι να γίνονται τα αυτοδιαγνωστικά τεστ από εκπαιδευτικούς, προσωπικό και μαθητές άνω των 12 ετών στο σπίτι, μόλις αυτά διατεθούν στα φαρμακεία και θα εντάσσονται στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδιασμού της κυβέρνησης για τα self test. «Οι γονείς θα τα παραλαμβάνουν από τα φαρμακεία, θα τα πραγματοποιούν στο σπίτι και μετά οι μαθητές θα έρχονται στο σχολείο, το ίδιο θα ισχύει για εκπαιδευτικούς. Είμαστε στο σχεδιασμό αυτής της διαδικασίας, το πώς δηλαδή θα προσέρχονται οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί, και με ποια βεβαίωση θα τεκμηριώνεται ότι έγινε το τεστ και είναι αρνητικό» είπε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments