Ελλάδα

Συνεδρίαση λοιμωξιολόγων: Ποια μέτρα έχουν «κλειδώσει»

Συνεδρίαση λοιμωξιολόγων: Ποια μέτρα έχουν «κλειδώσει»
Συνεδρίαση λοιμωξιολόγων: Συνεχίζεται η συζήτηση των ειδικών, καθώς φαίνεται ότι υπάρχουν δυσκολίες να παρθεί μια τελική απόφαση για την άρση μέτρων.

Η συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων συνεχίζεται εδώ και ώρες, καθώς η χθεσινή έκρηξη των κρουσμάτων, αλλά και οι εφημερίες «θρίλερ» ειδικά στα νοσοκομεία της Αττικής έχουν οδηγήσει σε δεύτερες σκέψεις ορισμένα μέλη της Επιτροπής του υπουργείου Υγείας.

Από τις 13:30 το μεσημέρι της Τετάρτης έχει ξεκινήσει η συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων σε σχέση με τις εισηγήσεις για χαλάρωση των μέτρων περιορισμού, τα σχολεία, τις διαδημοτικές μετακινήσεις και το λιανεμπόριο.

Σύμφωνα με το iefimerida.gr, από τη συνεδρίαση που τραβάει σε μάκρος υπάρχουν πληροφορίες ότι θα ανακοινωθούν στις 18:00 από τον Νίκο Χαρδαλιά τα μέτρα χαλάρωσης, τα οποία θα εισηγηθούν οι ειδικοί προς την κυβέρνηση. Σημείο-κλειδί για την Επιτροπή είναι τα self test και πότε θα έρθουν στην χώρα μας, ώστε να ξεκινήσει και το σταδιακό άνοιγμα δραστηριοτήτων.

Μέχρι στιγμής από τις πληροφορίες που υπάρχουν τα τρία μέτρα προς χαλάρωση είναι τα εξής:

  • Από το Σάββατο 3 Απριλίου απελευθέρωση διαδημοτικών μετακινήσεων
  • Αμεσα άνοιγμα Λυκείων μόνο με διενέργεια self test
  • Ανοιγμα του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα 5 Απριλίου, πιθανότατα μέσω click inside

Όμως, υπάρχουν πολλά ζητήματα πάνω στο τραπέζι και όλα τα δεδομένα, από τα οποία θα προκύψουν και λεπτομερώς οι εισηγήσεις προς την κυβέρνηση. Σε περίπτωση που το λιανεμπόριο ανοίξει με click inside, τότε θα ενεργοποιηθεί το SMS στο 13032 και ο καταναλωτής θα πρέπει να στέλνει μήνυμα για να κάνει τα ψώνια του και αυτό θα έχει πιθανότατα διάρκεια 3 ώρες.

Την ίδια ώρα πάντως υπάρχουν και ειδικοί που θεωρούν ότι το λιανεμπόριο πρέπει να ανοίξει με πιο προσεκτικό τρόπο, δηλαδή με click away. Και επίσης είναι ανοιχτό ακόμη, αν οι προτάσεις για το λιανεμπόριο θα αφορούν και τα μεγάλα πολυκαταστήματα ή malls.

Συνεδρίαση λοιμωξιολόγων: Ποια μέτρα έχουν «κλειδώσει»

Συνεδρίαση λοιμωξιολόγων: Ποια μέτρα έχουν «κλειδώσει»

Αν τελικά η συνεδρίαση καταλήξει σε τελική εισήγηση, ο Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε έτοιμος να κάνει ανακοινώσεις στις 18:00 που ούτως ή άλλως είναι προγραμματισμένη η ενημέρωση του υπουργείου Υγείας με τον Βασίλη Κικίλια.

Αναφορικά με τα λύκεια, θα ανοίξουν όταν έρθουν τα self tests. Είτε την επόμενη εβδομάδα, είτε στις 12 Απριλίου. Για την εστίαση η συζήτηση έχει επικεντρωθεί για τις 15 Απριλίου, με άνοιγμα μόνο για εξωτερικούς χώρους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments