Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Ανησυχία για τα επιδημιολογικά δεδομένα

Θεσσαλονίκη: Ανησυχία για τα επιδημιολογικά δεδομένα
Θεσσαλονίκη: Τα στοιχεία δείχνουν αύξηση στο ιικό φορτίο των λυμάτων, με τον υπουργό Υγείας να κάνει έκκληση για σχολαστική τήρηση των μέτρων.

Υπό τον φόβο μιας νέας έξαρσης κρουσμάτων ζει η Θεσσαλονίκη. Τα τελευταία στοιχεία κρούουν καμπανάκι και ανησυχούν τους ειδικούς. Ειδική αναφορά στην πόλη έκανε στην χθεσινή (31/3) έκτακτη ενημέρωση ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Όπως είπε ο κ. Κικίλιας, «η Θεσσαλονίκη πλέον μας ανησυχεί» και πρόσθεσε πως έχει ζητήσει από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, να μεταβεί στη Βόρεια Ελλάδα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες για σχολαστική τήρηση των μέτρων. Θυμίζουμε ότι η Θεσσαλονίκη κατάφερε το προηγούμενο χρονικό διάστημα να βγει από μια δύσκολη φάση στην αντιμετώπιση της πανδημίας και οι αρχές θέλουν να αποφύγουν τυχόν πισωγυρίσματα.

Θεσσαλονίκη: Άνοδος του ιικού φορτίου των λυμάτων

Την ανησυχία των ειδικών για τη Θεσσαλονίκη επιβεβαιώνουν και τα στοιχεία της αναφοράς του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων. Σύμφωνα με την τελευταία μέτρηση στην συμπρωτεύουσα καταγράφεται αύξηση (+11%) στο ιικό φορτίο των λυμάτων.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι δωρεάν έλεγχοι ανίχνευσης κορωνοϊού που απευθύνονται προς όλους τους πολίτες και διοργανώνονται από τον δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη στη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Η πρωτοβουλία του δήμου γίνεται στο πλαίσιο της εθνικής προσπάθειας για την ανάσχεση της πανδημίας και αφορά σε ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid tests), μέσα από το αυτοκίνητο (drive through) την ώρα που αυξάνονται οι μολύνσεις σε όλη τη χώρα.

Θεσσαλονίκη rapid tests

Θεσσαλονίκη: Συγκεκριμένα τα rapid tests θα πραγματοποιηθούν

  • την Πέμπτη 1 Απριλίου στην Πυλαία, επί της οδού Κύπρου (έναντι Ελαιορέματος)
  • την Παρασκευή 2 Απριλίου στο Ασβεστοχώρι, επί της οδού Νέας Γενιάς (πλησίον κλειστού Γυμναστηρίου)

Οι έλεγχοι θα γίνονται από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι. Σε rapid tests υποβάλλονται μόνο οι πολίτες που προσέρχονται με αυτοκίνητο ή άλλο όχημα (ποδήλατο, μηχανή κ.λπ.). Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν μαζί τους Αστυνομική Ταυτότητα και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους.

Για τη μετακίνηση τους μπορούν να στείλουν τον αριθμό 1 στο 13033, ενώ θα τους ζητηθεί αριθμός κινητού τηλεφώνου για την αποστολή του αποτελέσματος του τεστ. Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας και τη γρήγορη εξυπηρέτηση, στον χώρο θα βρίσκεται η Δημοτική Αστυνομία, ενώ θα τηρηθούν σχολαστικά όλα τα μέτρα ασφαλείας και τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments