Διεθνή

Facebook: Οι χρήστες θα μπορούν να ελέγχουν τα σχόλια

Facebook: Οι χρήστες θα μπορούν να ελέγχουν τα σχόλια
Facebook: Πλέον θα επιτρέπεται στους χρήστες να ελέγχουν ποιος θα μπορεί να σχολιάζει και ποιος όχι τις αναρτήσεις τους.

Το Facebook θα επιτρέπει σε κάθε χρήστη, συμπεριλαμβανομένων διασημοτήτων, πολιτικών και ειδησεογραφικών site να καθορίζουν ποιος θα μπορεί να σχολιάζει και ποιος όχι, τις αναρτήσεις του. Η ανακοίνωση που έσκασε σαν «βόμβα» την Τετάρτη μοιάζει να βαδίζει στα χνάρια του Twitter, το οποίο πρόσφατα επέβαλλε μία αλλαγή που περιορίζει ποιος μπορεί να απαντήσει σε tweets.

Η αλλαγή έρχεται μετά από μια απόφαση «ορόσημο» στην Αυστραλία το 2019, η οποία διαπίστωσε ότι οι εταιρείες μέσων ενημέρωσης ευθύνονται για δυσφημιστικά σχόλια που δημοσιεύτηκαν από χρήστες στις δημόσιες σελίδες Facebook των εταιρειών, με αποτέλεσμα οι εταιρείες μέσων να ζητούν αλλαγή του νόμου.

Facebook: Οι χρήστες θα έχουν τον έλεγχο του περιεχομένου

Σύμφωνα με την απόφαση, οι εταιρείες μέσων ενημέρωσης έχουν την ευθύνη να προ-εποπτεύουν τα σχόλια. Στο παρελθόν, δεν υπήρχε τρόπος να ελεγχθούν αυτά τα σχόλια πριν αναρτηθούν δημόσια, εκτός εάν οι διαχειριστές των σελίδων χρησιμοποίησαν ένα περιορισμένο φίλτρο με λέξεις-κλειδιά, τις οποίες εντόπιζαν σε συγκεκριμένες αναρτήσεις.

Αν και αυτό σημαίνει ότι κάθε χρήστης του Facebook θα έχει μεγαλύτερο έλεγχο του περιεχομένου που δημοσιεύεται στα προφίλ του, ο αντίκτυπος θα είναι μεγαλύτερος στα προφίλ των μέσων ενημέρωσης και των δημόσιων προσώπων, οι οποίοι πάσχιζαν να ελέγξουν τα σχόλια στις αναρτήσεις τους στο Facebook.

Οι εταιρείες μέσων ενημέρωσης ζήτησαν αυτήν την αλλαγή από το Facebook ως μέρος της νομοθεσίας για τον κώδικα διαπραγμάτευσης των ειδησεογραφικών μέσων της αυστραλιανής κυβέρνησης, η οποία ψηφίστηκε από το κοινοβούλιο τον περασμένο μήνα. Το προσχέδιο έκθεσης για τη νομοθεσία περιείχε ένα τμήμα που απαιτούσε από τις πλατφόρμες, όπως το Facebook, να επιτρέπουν στις εταιρείες ειδήσεων να ελέγχουν τα σχόλια, αλλά αυτό αφαιρέθηκε από τη νομοθεσία όταν εισήχθη στο κοινοβούλιο.

Οι αντιδράσεις των ABC και SBS

Το ABC δήλωσε στην Αυστραλιανή Επιτροπή Ανταγωνισμού και Καταναλωτή κατά την υποβολή του νομοσχεδίου ότι χωρίς εργαλεία εποπτείας των σχολίων «οι ειδησεογραφικοί οργανισμοί ενδέχεται να υποχρεωθούν να αποσυρθούν από τη χρήση ορισμένων από αυτά τα προϊόντα προκειμένου να μετριάσουν τους νομικούς κινδύνους, που προκύπτουν ως αποτέλεσμα της χρήσης της πλατφόρμας ».

Η SBS είπε στο κοινοβούλιο, ότι οι ειδήσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης «υπόκεινται σε σημαντικό νομικό κίνδυνο σχετικά με το περιεχόμενο που δημιουργείται από χρήστες, συμπεριλαμβανομένων σχολίων σε δημοσιεύσεις κοινωνικών μέσων, πράγμα που σημαίνει ότι η ικανότητα διαχείρισης αυτών των λειτουργιών είναι όλο και πιο σημαντική». Ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός πρόσθεσε, ότι έπρεπε να «αυξήσει σημαντικά την επένδυσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ιδίως για περιεχόμενο ειδήσεων και τρεχουσών υποθέσεων». «Με τη δυνατότητα απενεργοποίησης των σχολίων, αυτή η επένδυση θα μπορούσε αντ ‘αυτού να ανακατευθυνθεί σε επιπλέον αξιόπιστο περιεχόμενο ειδήσεων για το κοινό» πρόσθεσε

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments