Αθλητισμός

Μαρία Σάκκαρη: Δεν τα κατάφερε στον ημιτελικό του Miami Open

Μαρία Σάκκαρη: Δεν τα κατάφερε στον ημιτελικό του Miami Open
Μαρία Σάκκαρη: Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο και η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έδειχνε ικανή για τη νίκη.

Η Μαρία Σάκκαρη δεν τα κατάφερε στον ημιτελικό του Miami Open. Η Ελληνίδα τενίστρια που λύγισε στον προηγούμενο γύρο το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, Ναόμι Οσάκα, σταμάτησε την εκπληκτική της πορεία στο τουρνουά με ήττα από την Καναδή Μπιάνκα Βανέσσα Αντρέσκου.

Ο αγώνας ήταν συγκλονιστικός και έληξε με 2-1 σετ (7-6,3-6, 7-6) και την Αντρέσκου και να φεύγει με το εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης. Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο και η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έδειχνε ικανή για τη νίκη. Στα κρίσιμα σημεία, ωστόσο δεν στάθηκε τυχερή κι έχασε δύο σετ στο time break.

Στο πρώτο σετ η Σάκκαρη έχασε δύο set point στο καθοριστικό game και βρέθηκε πίσω στο σκορ. Αυτό, όμως, δεν την επηρέασε και πήρε εύκολα το δεύτερο σετ, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Στο τελευταίο σετ οι δύο αθλήτριες έφτασαν ξανά στο τάι μπρέικ, όπου η κούραση «μίλησε» και η Καναδή πήρε τη νίκη. Στον τελικό η Αντρέσκου θα αντιμετωπίσει την Άσλεϊ Μπάρτι, η οποία νωρίτερα επικράτησε 6-3, 6-3 της Ελίνα Σβιτολίνα. Η απογοήτευση ήταν έκδηλη στο πρόσωπο της Μαρίας Σακκάρης ωστόσο μόνο χαρούμενη πρέπει να νιώθει για το γεγονός ότι έφτασε μέχρι τα ημιτελικά αλλά και για την συνεχή βελτίωσή της.

Μαρία Σάκκαρη: Δείτε βίντεο από τον σημερινό αγώνα

Μαρία Σάκκαρη: «Έχω βρει τον πραγματικό μου ρυθμό στο παιχνίδι»

Η Σάκκαρη στη συνέντευξη που παραχώρησε στην WTA, μετά τη νίκη επί της Οσάκα, παραδέχτηκε ότι προσπαθούσε εδώ και καιρό να βρει ξανά τον εαυτό της μετά το τουρνουά της Αυστραλίας. «Μετά από τις 2 εβδομάδες καραντίνας στο δωμάτιο στη Μελβούρνη έχασα ένα κομμάτι της ταυτότητάς μου, το οποίο είναι η επιθετικότητα, σε συνδυασμό με τις πολλές μπαλιές και το πιο σωματικά απαιτητικό παιχνίδι. Παρόλο που είχα μερικές καλές νίκες από τότε, δεν το ένιωθα. Ο Τομ μου έλεγε ότι ήξερε πως δε μου άρεσε το παιχνίδι μου, αλλά έπρεπε να περάσουμε αυτή τη διαδικασία.

Μετά την Οστράβα κάτσαμε και αναλύσαμε μερικά ματς από πιο παλιά, από την Οστράβα και από το Άμπου Ντάμπι γιατί θεωρώ ότι έπαιζα ωραίο τένις τότε. Είδα τι έκανα διαφορετικά σε σχέση με τα ματς που έχασα μετά την Αυστραλία. Επίσης, μετά το Ντουμπάι ξοδέψαμε πολύ χρόνο στο κορτ. Προσπαθήσαμε να διατηρήσουμε το επιθετικό στοιχείο και να φέρω πίσω το «βαρετό μου παιχνίδι». Τώρα πλέον νιώθω ότι έχω επιστρέψει» είπε και συνέχισε τονίζοντας σε ποια στοιχεία θεωρεί ότι έχει βελτιώσει αισθητά:

«Ένα από τα πράγματα που με βοήθησαν πολύ ήταν η συνειδητοποίηση ότι το χτύπημά μου είναι βαρύ. Έχω πολλή δύναμη και τη χρησιμοποιώ υπέρ μου, αλλά μέχρι πέρυσι δεν μπορούσα να την ελέγξω. Ξέρω ότι ακούγεται αστείο αλλά είναι η πραγματικότητα. Ήξερα ότι έπρεπε να χαλαρώσω λίγο το ρυθμό μου γιατί όταν χτυπούσα πολύ δυνατά έχανα πολλές μπαλιές. Θεωρώ ότι βρήκα τον τρόπο πλέον να το διορθώσω, έχω βρει τον πραγματικό μου ρυθμό στο παιχνίδι. Όταν έχω μπροστά μου μία ευκαιρία απλά την αξιοποιώ, και αυτό έρχεται με αυτοπεποίθηση».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments