Ελλάδα

Εμβολιασμοί: Ένα ευρώ αμοιβή για τους φαρμακοποιούς

Εμβολιασμοί: Ένα ευρώ αμοιβή για τους φαρμακοποιούς
Εμβολιασμοί: Ο ΕΟΠΥΥ θα καταβάλει στους φαρμακοποιούς αμοιβή ενός ευρώ για κάθε επιβεβαίωση ραντεβού για εμβολιασμό.

Ένα ευρώ, πλέον ΦΠΑ θα λαμβάνουν οι φαρμακοποιοί ως αμοιβή ανά επιβεβαίωση ημερομηνίας εμβολιασμού, σύμφωνα με τη κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Υγείας. Η αμοιβή των φαρμακοποιών προβλέπεται για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία ενημέρωσης και επιβεβαίωσης της προγραμματισμένης ημερομηνίας εμβολιασμού, μέσω της ηλεκτρονικής Πλατφόρμας Διαχείρισης Συνεδριών Εμβολιασμού κατά της Covid-19, που λειτουργεί μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr-ΕΨΠ).

Ποια είναι η διαδικασία

Οι φαρμακοποιοί, εντός των πέντε πρώτων εργασίμων ημερών κάθε μήνα, θα υποβάλλουν στον ΕΟΠΥΥ, σε ξεχωριστό φάκελο μαζί με την υποβολή των λογαριασμών φαρμάκων, συγκεντρωτική κατάσταση των επιβεβαιώσεων ημερομηνίας εμβολιασμού που έχουν διενεργηθεί στο φαρμακείο τους κατά τον προηγούμενο μήνα, εξαγόμενη εκ της ηλεκτρονικής Πλατφόρμας Διαχείρισης Συνεδριών Εμβολιασμού κατά του νέου κορωνοϊού, με διακριτό τιμολόγιο, που θα περιλαμβάνει το αιτούμενο ποσό.

Αντίστοιχες καταστάσεις αποστέλλονται ηλεκτρονικά μέσω διασύνδεσης στο πληροφοριακό σύστημα του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να γίνει διασταύρωση των στοιχείων υποβολής. Μαζί με την πρώτη υποβολή από τη δημοσίευση της παρούσας, οι φαρμακοποιοί θα υποβάλλουν στον ΕΟΠΥΥ συγκεντρωτική κατάσταση των επιβεβαιώσεων ημερομηνίας εμβολιασμού που έχουν διενεργηθεί στο φαρμακείο τους καθ’ όλο το χρονικό διάστημα από την 1η Ιανουαρίου 2021, μαζί με διακριτό τιμολόγιο, που περιλαμβάνει το αιτούμενο ποσό.

Η καταβολή της αμοιβής από τον ΕΟΠΥΥ στους φαρμακοποιούς θα λαμβάνει χώρα εντός της προθεσμίας των εξήντα ημερών από την παραλαβή της συγκεντρωτικής κατάστασης των επιβεβαιώσεων ημερομηνίας εμβολιασμού.

Self test: Δεν θα γίνονται στα φαρμακεία

Δεν θα γίνονται στα φαρμακεία τα self test και τα rapid tests κορωνοϊού, καθώς ο αναπληρωτής υπουργός υγείας Βασίλης Κοντοζομάνης απέσυρε από το νομοσχέδιο τη σχετική διάταξη. Σύμφωνα με τη «νομοτεχνική βελτίωση», η αγορά των τεστ θα μπορεί να γίνεται εντός των φαρμακείων, αλλά η διεξαγωγή τους δεν θα γίνεται εκεί.

Η σχετική διάταξη αναφέρει πλέον ότι «Τα ιδιωτικά φαρμακεία δύναται να διαθέτουν ιατροτεχνολογικά προϊόντα ταχέων ελέγχων αντιγόνων SARSCoV-2 (rapid test) για τη διενέργεια ελέγχων νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19 σε φυσικά πρόσωπα. […] Με απόφαση του υπουργού Υγείας δύνανται να εξειδικεύονται περαιτέρω τα ελάχιστα αναγκαία χαρακτηριστικά διαγνωστικής επάρκειας των ιατροτεχνολογικών προϊόντων ταχέων ελέγχων αντιγόνων SARS-CoV-2 (rapid test) που διατίθενται μέσω φαρμακείων, καθώς και να καθορίζεται κάθε άλλο θέμα σχετικό με την εφαρμογή του παρόντος».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments