Ελλάδα

Νέα μέτρα: Μετακινήσεις σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Κοζάνη

Νέα μέτρα: Μετακινήσεις σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Κοζάνη
Νέα μέτρα: Η επαναλειτουργία για το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη αναστέλλεται έως τη Δευτέρα 12 Απριλίου.

Κανονικά θα μπορούν να μετακινούνται οι πολίτες  σύμφωνα με τα νέα μέτρα σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη, με το λιανεμπόριο, όμως, να είναι κλειστό από τη Δευτέρα σε αυτές τις τρεις περιοχές. Σε αυτή τη διευκρίνιση προχώρησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Καιρίδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, καθώς τόνισε ότι επιτρέπονται οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο σε αυτές τις τρεις περιοχές.

Νέα μέτρα: Κανονικά οι διαδημοτικές μετακινήσεις

Αυτό σημαίνει ότι οι κάτοικοι αυτών των τριών περιοχών – παρά την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού και την απόφαση να μην ανοίξει το λιανεμπόριο από τη Δευτέρα, 5 Απριλίου – μπορούν να στέλνουν sms στο 13033 με τον κωδικό 6 για τις μετακινήσεις τους από δήμο σε δήμο μόνο για άθληση. Στην έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής, με τη συμμετοχή του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια και του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, εκφράστηκε έντονος προβληματισμός για την επιδημιολογική εικόνα των τριών αυτών περιοχών, καθώς η αυξητική τάση που παρατηρείται στα κρούσματα, αναπόφευκτα οδηγεί και σε πίεση στα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ, στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν σε 24 ώρες 350 νέα κρούσματα, 141 στην Αχαΐα και 94 στην Κοζάνη. Έτσι, οι ειδικοί εισηγήθηκαν, υπό τον κίνδυνο να ανοίξει το λιανεμπόριο και να κλείσει ξανά μετά από λίγο, τα καταστήματα να παραμείνουν κλειστά, καθώς και να διενεργούνται self test σε όλους τους εργασιακούς χώρους. Ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι παρά την μερική άρση του lockodwn και τις βαλβίδες αποσυμπίεσης (όρο που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση), υπάρχουν κάποιες περιοχές που έχουν αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού. «Είναι τρεις διαφορετικές περιπτώσεις κάτω από μία ίδια ομπρέλα: Αυτή της αυξητικής τάσης των κρουσμάτων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Νέα μέτρα

Ο κ. Πέτσας, μάλιστα, έκανε γνωστό ότι θα επισκεφθεί την Πάτρα άμεσα «για να δούμε τι θα κάνουμε»

Για την Κοζάνη, σημείωσε ότι ήταν «πάντα επιβαρυμένη». Ο κ. Πέτσας, για την περίπτωση να διαπιστωθεί παράβαση των υγειονομικών κανόνων σε καταστήματα, είπε ότι πιστεύει πως δεν θα υπάρξουν τέτοια προβλήματα και πως «είναι σαφείς οι κανόνες, έχει φανεί ότι όπου υπάρχουν σαφείς κανόνες, είναι πιο εύκολο να τηρηθούν. Τα προβλήματα που μπορεί να υπάρξουν είναι από μία αυξημένη κινητικότητα λόγω της κόπωσης» πρόσθεσε. Η απόφαση να μην ανοίξει το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη, πάρθηκε εκτάκτως το βράδυ της Παρασκευής. Όπως είχε δηλώσει νωρίτερα στην τακτική ενημέρωση της Παρασκευής για την πανδημία η καθηγήτρια και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, στη Θεσσαλονίκη η αύξηση κρουσμάτων άγγιξε το 28% και τα ενεργά κρούσματα έφτασαν τα 2.000.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments