Ελλάδα

ΟΑΕΔ: Παραδίδονται 32 εργατικές κατοικίες – Ποιους αφορά

ΟΑΕΔ: Παραδίδονται 32 εργατικές κατοικίες – Ποιους αφορά
ΟΑΕΔ: Αύριο Δευτέρα, 5 Απριλίου 2021, θα ξεκινήσει η παράδοση 32 εργατικών κατοικιών του οικισμού «Κέρκυρα V» του ΟΑΕΔ στην περιοχή του Άγιου Ιωάννη στους δικαιούχους

Αύριο Δευτέρα, 5 Απριλίου 2021, θα ξεκινήσει η παράδοση 32 εργατικών κατοικιών του οικισμού «Κέρκυρα V» του ΟΑΕΔ στην περιοχή του Άγιου Ιωάννη στους δικαιούχους, παρουσία του Διοικητή του Οργανισμού Σπύρου Πρωτοψάλτη.

Μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα θα παραδοθούν σταδιακά και οι υπόλοιπες 74 κατοικίες του οικισμού. Η παράδοση των κατοικιών σηματοδοτεί την ολοκλήρωση ενός σημαντικού έργου που παρουσίασε μεγάλες καθυστερήσεις τα προηγούμενα 14 χρόνια, ταλαιπωρώντας τους δικαιούχους οικιστές. Δίνοντας προτεραιότητα στην επίλυση των χρόνιων τεχνικών, νομικών και οικονομικών εκκρεμοτήτων και με συντονισμένες και εντατικές προσπάθειες της Διοίκησης και των αρμόδιων Υπηρεσιών, σε στενή συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και εκπροσώπους, η αποπεράτωση του οικισμού, που ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 2007, βρίσκεται στο τελικό στάδιο.

Ο οικισμός «Κέρκυρα V» περιλαμβάνει 176 κατοικίες, σε διώροφα κτίρια, καθώς και 6 καταστήματα, μια αίθουσα συγκέντρωσης και διαμορφωμένο περιβάλλοντα χώρο. Η κατασκευή του αγωγού λυμάτων θα υλοποιηθεί μέσω της προγραμματικής σύμβασης του ΟΑΕΔ, του Δήμου και της ΔΕΥΑΚ (Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Κέρκυρας) που υπογράφηκε τον Ιούλιο του 2020 και θα χρηματοδοτηθεί από τον ΟΑΕΔ έως 1.900.000 €. Έως την ολοκλήρωση του αγωγού, η αποχέτευση θα γίνεται μέσω δεξαμενών οι οποίες έχουν κατασκευαστεί με δαπάνη του ΟΑΕΔ, ενώ η μεταφορά των λυμάτων θα γίνεται από την ΔΕΥΑΚ, έγκαιρα και με τη συχνότητα που απαιτείται.

ΟΑΕΔ: Μέχρι σήμερα οι αιτήσεις για 3.000 ανέργους

Μέχρι σήμερα Κυριακή 4 Απριλίου έχουν τη δυνατότητα οι ενδιαφερόμενοι να για την υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στο δωρεάν εξ αποστάσεως πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης με πιστοποίηση για 3.000 ανέργους ηλικίας έως 29 ετών.

Η νέα δράση υλοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας ΟΑΕΔ-Google Ελλάδας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη δωρεάν κατάρτιση 3.000 ανέργων σε τέσσερις θεματικές ενότητες που οδηγούν στην απόκτηση των εξής πιστοποιητικών:

  • IT Support Specialist Certificate (τεχνική υποστήριξη πληροφορικής)
  • UX Designer Certificate (σχεδιασμός εμπειρίας χρήστη)
  • Project Manager Certificate (διαχείριση έργου)
  • Data Analyst Certificate (ανάλυση δεδομένων)

Τα προσφερόμενα πιστοποιητικά κατάρτισης παρέχονται αποκλειστικά στα αγγλικά. Κάθε ωφελούμενος θα πρέπει να ολοκληρώσει τουλάχιστον μία θεματική ενότητα, αλλά εάν επιθυμεί μπορεί να τις ολοκληρώσει όλες. Η κατάρτιση παρέχεται μέσω της πλατφόρμας Coursera και με την επιτυχή ολοκλήρωση κάθε θεματικής ενότητας, ο ωφελούμενος θα λαμβάνει αυτόματα το αντίστοιχο πιστοποιητικό – βεβαίωση ολοκλήρωσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments