Ελλάδα

Κατανομή κρουσμάτων 5/4: Πού εντοπίζονται

Κατανομή κρουσμάτων 5/4: Πού εντοπίζονται
Κατανομή κρουσμάτων 5/4: Δείτε αναλυτικά πώς κατανέμονται τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία από τον ΕΟΔΥ.

Την κατανομή των κρουσμάτων για σήμερα (5/4) ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Σήμερα καταγράφηκαν 1.866 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 783 εντοπίζονται στην Αττική, ενώ η Θεσσαλονίκη κατέγραψε νέες 245 νέες λοιμώξεις. Ακολουθεί η Αχαΐα, η οποία παραμένει σε τριψήψιο νούμερο, έχοντας καταγράψει 112 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο.

Κατανομή κρουσμάτων: Αναλυτικότερα στην Αττική:

  • Ανατολική Αττική: 85 κρούσματα
  • Βόρειος Τομέας Αθηνών: 95 κρούσματα
  • Δυτική Αττική: 55 κρούσματα
  • Δυτικός Τομέας Αθηνών: 125 κρούσματα
  • Κεντρικός Τομέας Αθηνών: 184 κρούσματα
  • Νήσων: 4 κρούσματα
  • Νότιος Τομέας Αθηνών: 112 κρούσματα
  • Πειραιώς: 123 κρούσματα

Στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 245 νέες μολύνσεις και στην Αχαΐα 112.

Μόσιαλος: Τι δήλωσε για τη μετάδοση του ιού από τους εμβολιασμένους

Ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE), Ηλίας Μόσιαλος, μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 και στους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο, τονίζοντας ότι έχει μειωθεί ο αριθμός των θανάτων και των εισαγωγών στις ΜΕΘ και μάλιστα τη στιγμή που στη Βρετανία «κανένας δεν προσέχει». Εξήγησε ότι λιγότερο από το 10% φορούν μάσκα και οι αποστάσεις δεν τηρούνται, ωστόσο τα θετικά αποτελέσματα των εμβολιασμών είναι ορατά.

Ο καθηγητής εξήγησε ότι με τον εμβολιασμό ο οργανισμός αποκτά ανοσία, δηλαδή ο ιός θα επιτίθεται ωστόσο ο εμβολιασμένος δεν θα αναπτύξει έντονα συμπτώματα, αναπνευστικά προβλήματα, δεν θα «χτυπήσει» τα όργανά σου, ωστόσο ένα μικρό ποσοστό του ιού μπορεί να παραμείνει στο ανώτερο αναπνευστικό.

Η μικρή αυτή ποσότητα του ιού μπορεί να βρίσκεται στη μύτη ή το στόμα του εμβολιασμένου και εάν βήξει ή μιλήσει χωρίς μάσκα, μπορεί να μεταφερθεί ο ιός.

Οι μελέτες, σύμφωνα με τον κ. Μόσιαλο, δείχνουν ότι τα εμβόλια που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε κυκλοφορία, δηλαδή των εταιριών Pfizer, Moderna, AstraZeneca, περιορίζουν έως 90% τη μετάδοση αυτή, ωστόσο ένας ή δύο στους δέκα μπορεί να συνεχίσουν να μεταδίδουν.

«Αν είστε δυο εμβολιασμένοι δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν ο ένας δεν είναι, πρέπει να προσέχετε», σημείωσε ο καθηγητής.

Μόσιαλος: Τι δήλωσε για λιανεμπόριο και σχολεία

Σύμφωνα με τον κ. Μόσιαλο μετά τα μέσα Απριλίου αναμένονται τα πρώτα σημεία κάμψης της επιδημίας στη χώρα μας, λίγο αργότερα θα μειωθούν οι νοσηλείες και κατόπιν οι θάνατοι.

Για το λιανεμπόριο είπε ότι δεν πρόκειται να δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα όπως γίνεται αυτή τη στιγμή, ενώ για τα σχολεία τόνισε ότι πρέπει να ανοίξουν πρώτα για τα μεγαλύτερα παιδιά που μπορούν να εκπαιδευτούν να κάνουν τα «γρήγορα τεστ» που αν και δεν είναι πλήρως αξιόπιστα, μπορούν να βοηθήσουν.

Ειδικά για τα γρήγορα τεστ τόνισε ότι θα πρέπει να γίνονται εκεί που «θα πιάσουν τόπο» στα σχολεία και τους εργασιακούς χώρους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments