Ελλάδα

Kηδεία Αρχιμανδρίτη: Συνωστισμός και χωρίς μάσκες

Kηδεία Αρχιμανδρίτη: Συνωστισμός και χωρίς μάσκες
Kηδεία Αρχιμανδρίτη: Απίστευτες εικόνες συνωστισμού διαδραματίστηκαν την Δευτέρα στην εξόδιο ακολουθία του αρχιμανδρίτη, Σαράντη Σαράντου.

Απίστευτες εικόνες συνωστισμού καταγράφηκαν στην κηδεία του Αρχιμανδρίτη Σαράντη Σαράντου στον Άγιο Στέφανο. Περίπου 200 ατόμα βρέθηκαν στην Ιερά Μονή Κοινοβιάρχου για να αποχαιρετήσουν τον Αρχιμανδρίτη Σαράντη Σαράντο της Μητρόπολης Κηφισιάς και εφημέριο επί πολλές δεκαετίες στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μαρούσι, αν και τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν επιτρέπουν τον συνωστισμό. Το περιστατικό συνωστισμού στην κηδεία του Αρχιμανδρίτη και μη τήρησης των μέτρων θύμησε έντονα και την κηδεία του Μητροπολίτη στον Λαγκαδά.

Kηδεία Αρχιμανδρίτη: Δεν τήρησαν τα μέτρα

Οι περισσότεροι στην κηδεία του Αρχιμανδρίτη δεν φορούν μάσκες ενώ όπως φαίνεται και από τις εικόνες δεν κρατούνται οι απαραίτητες αποστάσεις προστασίας. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τους περιορισμούς του lockdown σε κηδεία επιτρέπεται η παρουσία 9 ατόμων. Οι εικόνες τρομάζουν. Άνδρες, γυναίκες, παιδιά, πολλοί χωρίς μάσκες, ο ένας πάνω στον άλλον χωρίς κανένα μέτρο προστασίας.

Kηδεία Αρχιμανδρίτη Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τους περιορισμούς του lockdown σε κηδεία επιτρέπεται η παρουσία 9 ατόμων και 25 σε μητροπόλεις. Αξίζει να αναφέρουμε πως ο Άγιος Στέφανος είναι σε μια από τις περιοχές της Ανατολικής Αττικής, που χθες μετρούσε 106 νέα κρούσματα. Η ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού, με την οποία αναγγέλθηκε ο θάνατος του ιερέα, ανέφερε ότι θα τηρηθούν “οι από την ὑπ’ ἀριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ.20651 ΚΥΑ (ΦΕΚ 1308/Β΄/3.4.2021) μέτρων περιορισμού της ασθενείας Covid-19”. Στην πραγματικότητα, ωστόσο, κανένα μέτρο δεν τηρήθηκε. Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης πατήρ Σαράντης Σαράντος, ο οποίος ήταν Εφημέριος στον Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμαρουσίου, εκοιμήθη το βράδυ της Κυριακής.

Σε ανακοίνωσή του για την απώλεια του π. Σαράντη, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης και πρώην Δήμαρχος Αμαρουσίου αναφέρει:

“Η Είδηση ότι εκοιμήθη ο Πατέρας Σαράντης, όλους εμάς που τον γνωρίζαμε μας έχει συγκλονίσει. Η Εκκλησία μας είναι φτωχότερη. Ο επί 50 έτη Εφημέριος της Ενορίας της Παναγίας του Αμαρουσίου, ο εξομολόγος, ο δάσκαλος εκατοντάδων κληρικών, ο στοργικός πατέρας δεν είναι πια μαζί μας. Ως Ιερέας και εξομολογητής αποτελούσε έναν καθοδηγητή για τους συνανθρώπους μας. Η προσφορά του, η αγάπη του για το κοινωνικό σύνολο και το έργο που άφησε πίσω του αποτελεί μια σημαντική παρακαταθήκη. Το κενό που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο. Καλό του Παράδεισο. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και η ευχή του να τους συνοδεύει. Θα τον θυμόμαστε πάντα”.

Περίπου 200 ατόμα βρέθηκαν στην Ιερά Μονή Κοινοβιάρχου για να αποχαιρετήσουν τον Αρχιμανδρίτη Σαράντη Σαράντο της Μητρόπολης Κηφισιάς και εφημέριο επί πολλές δεκαετίες στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μαρούσι, αν και τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν επιτρέπουν τον συνωστισμό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments