Αθλητισμός

Μάντσεστερ Σίτι: Οικονομικά προβλήματα λόγω κορωνοϊού

Μάντσεστερ Σίτι: Οικονομικά προβλήματα λόγω κορωνοϊού
Μάντσεστερ Σίτι: Τον πλήρη οικονομικό αντίκτυπο της πανδημίας αποκάλυψε η ομάδα μετά από ένα έλεγχο, ενώ λίγο καιρό πριν κινήθηκε για τον Μέσι.

Πριν από λίγο καιρό είχε γίνει “χαμός” με δημοσιεύματα για την απόκτηση του Λιονέλ Μέσι από την Μάντσεστερ Σίτι. Μετά την παλιά ανακοίνωσή ότι ήθελε να φύγει από την Μπαρτσελόνα, τα Μέσα, ειδικά της Ισπανίας και της Αγγλίας, προσπαθούσαν να ξεκαθαρίσουν τα σχέδια του Αργεντινού. Φαβορί για την απόκτησή του ήταν η Μάντσεστερ Σίτι. Τώρα η ομάδα φαίνεται ότι βρήκε “μαύρη” τρύπα στα οικονομικά. 

Πιο συγκεκριμένα, η Μάντσεστερ Σίτι αποκάλυψε τον πλήρη οικονομικό αντίκτυπο της πανδημίας COVID-19 στον σύλλογο, γνωστοποιώντας την απώλεια 126 εκατομμυρίων λιρών για τη σεζόν 2019-20 , ένα χρόνο μετά απ’ όταν είχε αναφέρει κέρδος 10,1 εκατομμυρίων £.

Η μείωση των εσόδων

Οι «πολίτες» επιβεβαίωσαν μείωση κατά 11% των εσόδων τους, σε 478,4 εκατομμύρια λίρες από 535,1 εκατομμύρια λίρες, στην ετήσια έκθεσή τους για το οικονομικό έτος που λήγει στις 30 Ιουνίου 2020.

Όλα αυτά λίγες ημέρες μετά τη δήλωση του Πεπ Γκουαρδιόλα ότι είναι πολύ δύσκολο για τη Σίτι να αντικαταστήσει με έναν παίκτη παγκόσμιας κλάσης τον Σέρχιο Αγουέρο, ο οποίος θα αποχωρήσει το καλοκαίρι μετά από 10 χρόνια.

Οι απώλειες, οι οποίες παραμένουν κάπως χαμηλότερες από το ρεκόρ των ζημιών ύψους 194,9 εκατομμυρίων λιρών που αναφέρθηκαν τον Νοέμβριο του 2011, έχουν αποδοθεί από τον σύλλογο σε «καθυστερήσεις εσόδων που σχετίζονται με λίγο κάτω από το ένα τέταρτο των αγώνων της Premier League, του Champions League και του FA Cup».

Καθυστέρηση στα έσοδα λόγω πανδημίας

Η Σίτι επισημαίνει επίσης ότι «σημαντικά έσοδα από πωλήσεις παικτών, όπως ο Σανέ στη Μπάγερν Μονάχου (50 εκατομμύρια ευρώ), καθυστέρησαν από την πανδημία και δεν εμφανίζονται στους λογαριασμούς 2019-20». Σημαντική ζημία προκάλεσαν ακόμη οι δώδεκα μήνες παιχνιδιών που παίζονται χωρίς οπαδούς στο «Etihad Stadium», σε συνδυασμό με εκπτώσεις που καταβλήθηκαν στους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος Φεράν Σοριάνο είναι πεπεισμένος ότι τα οικονομικά του συλλόγου θα επιστρέψουν γρήγορα στα προηγούμενα δεδομένα: «Σαφώς, οι μεμονωμένοι λογαριασμοί 2019-20 δεν αποτελούν την καλύτερη αναπαράσταση της πραγματικότητας της σεζόν με καθυστερημένες συναλλαγές παικτών και πολλά παιχνίδια να παίζονται μετά τις 30 Ιουνίου 2020, τα έσοδα από τα οποία θα λογιστικοποιηθούν την περίοδο 2020-21. Μια καλύτερη οικονομική εικόνα των ετών COVID θα παρασχεθεί στο τέλος της σεζόν 2020-21». Μάντσεστερ Σίτι

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments