Πολιτική

Κοντοζαμάνης: Ενισχύονται τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Κοντοζαμάνης: Ενισχύονται τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης
Κοντοζαμάνης: Ο υφυπουργός Υγείας μετέβη εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη, καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα της πόλης έχουν σημάνει συναγερμό.

Στη Θεσσαλονίκη μετέβη σήμερα εκτάκτως ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης. Τα κρούσματα στη Βόρεια Ελλάδα αυξάνονται και τα νοσοκομεία πιέζονται σημαίνοντας συναγερμό. Προκειμένου λοιπόν, να εκτιμηθεί η κατάσταση και να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα, ο υφυπουργός προέδρευσε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με διοικητές νοσοκομείων της πόλης, στο αμφιθέατρο του ΕΚΑΒ.

Η σύσκεψη διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα και σε αυτήν επισημάνθηκε η πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία της πόλης. Επίσης, παρουσιάστηκε από τον υφυπουργό, το επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε η ενίσχυση των νοσοκομείων της πόλης σε προσωπικό, η ανάπτυξη απλών κλινών νοσηλείας αλλά και Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.

Κοντοζαμάνης: Ανοίγει τη Β’ ΜΕΘ το “Παπανικολάου”

Χαρακτηριστικό της επιβαρυμένης κατάστασης των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης είναι το γεγονός ότι το «Ιπποκράτειο» έκλεισε την εφημερία με 60 εισαγωγές και μόλις μία κενή κλίνη ΜΕΘ, και το «Παπανικολάου» έχει 32 κλίνες κατειλημμένες και χρειάστηκε να ανοίξει και η Β’ ΜΕΘ.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος και ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ Νίκος Παπαευσταθίου. Ο κ. Κοντοζαμάνης αναχώρησε πριν από λίγο από τη Θεσσαλονίκη και θα επισκεφθεί επίσης το Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο» και στη συνέχεια το Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης «Μαμάτσειο».

Κοντοζαμάνης: Τι λένε τα τελευταία στοιχεία

Θυμίζουμε ότι χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 245 κρούσματα κορωνοϊού στην Θεσσαλονίκη, από τα 1.866 κρούσματα που καταγράφηκαν. Ο αριθμός αυτός ήταν από τους χειρότερους που έχουν καταγραφεί ημέρα Δευτέρα και το ανησυχητικό είναι πως το αποτέλεσμα αυτό έρχεται μετά την διενέργεια 16.332 τεστ (11.42% θετικά). Η Αττική είχε και πάλι τα περισσότερα κρούσματα με 783 περιπτώσεις (184 στο κέντρο), ενώ η κατάσταση στην Αχαΐα εξακολουθεί να είναι ανησυχητική αφού κατέγραψε 112 περιπτώσεις.

Και στην Αχαΐα πάντως η κατάσταση είναι δύσκολη στα νοσοκομεία, καθώς όπως ανέφερε γιατρός του νοσοκομείου στο Ρίο, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υπάρχουν διασωληνωμένοι ακόμη και εκτός ΜΕΘ. Προβληματισμό προκαλούν και ο αριθμός των διασωληνωμένων που πλέον ανέρχεται σε 759, ενώ 73 πολίτες ακόμη απεβίωσαν, με το σύνολο των απωλειών από την αρχή της πανδημίας να ανέρχεται σε 8.453.

Προβληματισμό στους επιστήμονες προκαλούν τέλος, ορισμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά των νέων κρουσμάτων, καθώς ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων στην πλειοψηφία των Περιφερειακών Ενοτήτων είναι κάτω των 50 ετών. Η μέση ηλικία των νέων κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα, ανά περιοχή:

  • Πάρος: 23 έτη
  • Μύκονος: 32 έτη
  • Αττική: 41 έως 44 έτη
  • Θεσσαλονίκη: 45 έτη
  • Άρτα: 37 έτη
  • Φλώρινα: 40 έτη
  • Φθιώτιδα: 38 έτη
  • Εύβοια: 41 έτη
  • Μεσσηνία: 36 έτη
  • Αχαϊα: 44 έτη
  • Αρκαδία: 46 έτη

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments